(38)

Veljeni Jimi Hendrix: Legendan tarina1942-1970

äänikirja ja e-kirja


Veljestään Jimi Hendrixistä kirjoittamassaan intiimissä elämäkerrassa Leon Hendrix luotaa ikonisen kitaristin taustaa ja persoonaa lähempää ja syvemmältä kuin kukaan aiemmin.

Leon kertoo veljesten ankarasta lapsuudesta Seattlessa ja Jimin uran ja elämän värikkäistä vaiheista. Kitaraan Hendrix tarttui toden teolla 15-vuotiaana. Musiikki tarjosi pakotien vaikeasta perhe-elämästä.

Hendrixin ura lähti rakettimaiseen nousuun, kun hän vieraili Lontoossa vuonna 1966. Hänen ympärilleen koottiin yhtye The Jimi Hendrix Experience, jonka esiintymiset sekä joulukuussa 1966 ilmestynyt esikoissingle ”Hey Joe” aiheuttivat sensaation Britanniassa.

Toimittaja Petri Lahti on kirjoittanut kirjaan esipuheen. Hän on haastatellut muusikoita, jotka esiintyivät samana iltana Hendrixin kanssa Kulttuuritalon lavalla toukokuussa 1967.


Lukija: Tommi Rantamäki
Kesto:

3.5

38 arvosanaa

Tiina

28.12.2023

Huono kirja. oletin, että olisin saanut kuulla nimenomaan Jimi Hendrixin elämästä, mutta veli ottaa tässäkin muodossa kuuluisasta veljestään rahallisen korvauksen vain olemalla veli. Myös lukijan jotenkin puuduttava tapa lukea vei viimeisenkin mielenkiinnon tähän kirjaan. Valitettavasti.

Sointu

15.7.2023

Todella mielenkiintoista kuulla Jimi Hendrixin elämästä veljensä kertomana. Myös extra konserttikuvaus oli mielenkiintoinen.

Juho

10.8.2021

Mielenkiintoinen tarina joskin Jimin veljestä eikä Jimistä. Olisi ollut mielenkiintoisempaa kuulla Jimin urasta kuin Leonin rikoksista ja huumeista. Lukija oli pitkästyttävä mutta lukunopeuden lisääminen auttoi vähän.