(24)

Väärän kissan päivä

äänikirja ja e-kirja


Yhteen päivään mahtuva romaani kysyy, olemmeko vain muistojemme summa.

Kaarna saa puhelun hoivakodista. Äiti tekee kuolemaa, on tultava pian.

Puhelu aloittaa odottamattomien tapahtumien sarjan, joka tuhoaa Kaarnan, Marrasvirran kaupunkisuunnittelijan, tarkasti rakennetun päiväohjelman ja mullistaa lopulta hänen koko elämänsä - niin tulevaisuuden kuin menneisyydenkin.

Vastahakoisen Kaarnan on ryhdyttävä selvittämään äitinsä salaisuuksia. Mitä kaikkea Kaarnan äiti, kansainvälisen uran tehnyt psykoterapeutti, voisi paljastaa, jos dementian sumuverho väistyisi hetkeksi? Mitä muisti ylipäätään valikoi säilytettäväksi ja voiko lapsuuden auvoon palata - edes muistoissaan?


Lukija: Anssi Niemi
Kesto:

4.0

24 arvosanaa

Aulikki

3.2.2024

Maagis-realistisesta nimityksestä puhutaan tämän yhteydessä. En käyttäisi sitä ilmausta, vaan puhuisin absurdista fiktiosta, joka peittoaa realistisen kerronnan. Hyvä lukija.

Kari

10.2.2023

Hiukan kankeaa suomen kieltä, kuulostaa käännösromaanilta, vaikka on kotimainen. Rasittavan absurdeja käänteitä ja dialogia, jotka on naamioitu "fantasiaksi", mutta oikeasti tuntuvat vain kirjailijan tajunnanvirralta, jolla ei ole mitään motiivia tai tarkoitusta. Raskasta kuunneltavaa: jos kieli olisi rikasta ja kaunista, olisi jaksanut absurdiutta, nyt tuntui välillä ainostaan tekofilosofiselta ja takotaiteelliselta jorinalta, päälleliimatulla pehmopornolla ryyditettynä.

Ellinoora

30.1.2023

Oho olipas erikoinen!