(210)

Unissakävelijä

äänikirja ja e-kirja


Entä jos painajaisesi ovatkin totta?

Sebastian Fitzekin Unissakävelijä on hyytävä trilleri miehestä, jonka unissakävely saa pelottavan käänteen

Leon Nader kärsi nuorena unettomuudesta. Silloin kun hän nukkui, hän käveli unissaan. Yöllisten vaellustensa aikana hän käyttäytyi usein myös väkivaltaisesti ja päätyi siksi terapiaan. Vuosien hoidon jälkeen Leon uskoo parantuneensa taudistaan, kunnes eräänä yönä hänen vaimonsa katoaa heidän yhteisestä kodistaan hämärissä olosuhteissa.

Saadakseen selville yöllisen käytöksensä Leon kiinnittää nukkumaan mennessään otsaansa pienikokoisen videokameran. Seuraavana päivänä tallennetta katsoessaan Leon näkee jotakin, joka on liian järkyttävää edes hänen mielikuvituksensa keksimäksi. Hänen yöllinen minänsä laskeutuu pimeyksiin, joissa ihmismielen synkkyydellä ei ole rajoja.

Sebastian Fitzek vie Unissakävelijä-trillerissään lukijan keskelle yöllisten pelkojen kiemuraista labyrinttia ja hivuttaa pahimmat painajaiset sivu sivulta lähemmäksi.


Lukija: Ville Tiihonen
Kesto:

3.8

210 arvosanaa

Sami

8.2.2024

Kerrassaan loistava ja yllättävä tarina

Kari

24.1.2024

Hiukan liian sekava juoni verotti kirjailijan muille teoksille ominaista imua. Vihonviimeinen juonenkäänne tuntuikin jo aika lailla päälle liimatulta. Kolme tähteä olisi silti tullut, ellei kirja olisi niin luokattoman huonosti (hätäisesti?) suomennettu. Ihan kuin suomentaja ei oikein ymmärtäisi kunnolla suomen kielen hiukan monimutkaisempia sijamuotoja ja lauserakenteita, mutta haluaisi kuitenkin käyttää niitä mahdollisimman paljon. Ihan käsittämättömiä kömmähdyksiä tämän tason menestyskirjailijan suomentajalta, tyyliin "hän tiesi tehneen kauhean teon" tai "hän sanoi hänelle, että hän voisi tukea häntä" tai "mies painoi pään odottaessa viimeistä iskua, jonka tiesi kohta saavan". Yläkoululainenkin osaisi korjata suurimman osan kääntäjän toistuvista kielioppivirheistä. ☹️

Karoliina

28.12.2023

Vaikeaselkoinen, mutta hyvä. Lukija on yhtä pihalla kuin päähenkilö suurimman osan ajasta.