(122)

Taivaassa torpan maa

äänikirja ja e-kirja


Riipaiseva kertomus nälästä sekä toivosta, joka ei koskaan sammu.

Eletään 1860-luvun nälkävuosia. Talvet ovat kylmempiä kuin koskaan ja yli satatuhatta suomalaista menettää henkensä.

Kun loputon talvi vyöryy Suomen ylle, myös Rödbäckin sukuun kuuluva Iisak Hermanninpoika saa siitä osansa. Iisakista tulee sairaana houreinen. Hän on nälästä ja sairaudesta niin voimaton, ettei jaksa edes nousta pystyyn. Mutta niin vain Iisak selviää. Millainen elämä hänellä on edessään, kun pahimmasta on selvitty?

Samaan aikaan piika Serafia, tuttavien kesken Seru, painiskelee omien ongelmiensa parissa. Tytön äiti on kuuromykkä ja isästä ei ole tietoakaan, joten hän on tottunut pitämään omia puoliaan. Kun Seru kohtaa sanavalmiin ja hurmaavan Kustaan, on mietittävä tarkkaan, kenet uskaltaa päästää lähelleen.

Taivaassa torpan maa aloittaa mukaansatempaavan historiallisen kirjasarjan Rödbäckin suvusta.

Yksi suku, monta tarinaa. Rödbäckin suku kertoo jännittävällä tavalla Suomen historiasta yhden suvun kautta. Mitä tapahtui nälkävuosina? Millaista oli amerikansuomalaisten elämä 1800-luvun lopulla? Miten sisällissota vaikutti tavalliseen suomalaiseen sukuun?

Tuure Vierros (1927–2012) oli suomalainen historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja kirjailija. Hän oli kotoisin Kankaanpäästä ja teki pitkän uran opettajana eri paikkakunnilla. Vierros julkaisi lukuisia historiallisia romaaneja ja oppikirjoja ja myös näytelmiä ja esseitä.


Lukija: Tanja Talvensalo
Kesto:

3.5

122 arvosanaa

Marja

5.4.2024

Jotenkin sekavan oloinen kuunnella.

Anonyymi

1.1.2024

Hyvä ja kiinnostava. Surullinenkin oli.

hanhelsa

27.9.2023

ei ollenkaan huonompi