(0)

Rikostutkijoiden matkassa K1/J6

äänikirja


Onko Suomessa sarjamurhaajia?

Sarjakuristaja ja sarjahukuttaja Kale Puontin ja Tero Haapalan käsittelyssä

Miten suuronnettomuuksien uhrintunnistuksen kansainvälinen yhteistyö toimii? Mikä tekee ihmisestä sarjamurhaajan? Olisiko Suomessa mahdollista tutkia pimeäksi jääviä henkirikoksia kuten Ruotsissa tutkittiin Linköpingissä vuonna 2004 tehtyä kaksoismurhaa?

Kale Puonti, Göran Wennqvist ja Tero Haapala valottavat erityyppisten esimerkkitapausten avulla rikospoliisin työn eri puolia. Koska tässä ryhmässä poliisin virkavuosia on yhteensä reippaasti yli sata, on sarja samalla myös läpileikkaus rikollisuuden ja rikostutkinnan kehitykseen viimeisten vuosikymmenten aikana.

Kale Puonti (s. 1962) on entinen poliisi, joka tunnetaan paitsi dekkaristina myös tietokirjoistaan. Lisäksi Puonti on tuttu katsojille MTV3:n Rikospaikka-ohjelman vakiokasvona ja kuuntelijoille podcastien tekijänä.

Göran Wennqvist (s. 1955) ja Tero Haapala (s. 1958) ovat entisiä keskusrikospoliisin rikosylikomisarioita. He ovat kirjoittaneet yhdessä teokset Tutkinnan tässä vaiheessa voimme kertoa sekä Rikostutkintaa 24/7 (ilmestymispäivä 22.5.2024). Wennqvist oli uhrintunnistusyksikön päällikkönä, ja sitä ennen hän oli muun muassa rikosteknisen laboratorion teknisen osaston päällikkönä. Haapala puolestaan oli tutkinnanjohtajana sekä järjestäytyneen rikollisuuden ja murharyhmän päällikkötehtävissä.