(125)

Ranskalainen valokuvaaja

äänikirja ja e-kirja


Dramaattinen tarina rohkeudesta, perheestä ja anteeksiannosta

1942. Vogue-lehti lähettää entisen mallinsa Jessica Mayn kirjeenvaihtajaksi sodan runtelemaan Pariisiin. Jessica on rohkea ja nopea oppimaan, mutta elämä sotilaiden rinnalla on haastavaa. Kaiken karmeuden keskellä sota tuo Jessican elämään kolme ihmistä, jotka auttavat häntä toteuttamaan unelmiaan: toimittaja Martha Gellhorn rohkaisee rikkomaan sääntöjä, laskuvarjojääkäri Dan Hallworth auttaa kertomaan tarinoita, joilla on merkitystä, ja pieni orpotyttö Victorine saa hänet avaamaan sydämensä. Mutta sodan keskellä uraa tekevän naisen menestyksellä on hintansa.

2005. Taidekuriiri D'Arcy Hallworth saapuu ranskalaiseen kartanoon järjestämään tunnettua valokuvakokoelmaa. Työ osoittautuu odotettuakin dramaattisemmaksi, kun salaperäisen valokuvaajan henkilöllisyys lopulta paljastuu.

Bestseller-kirjailija Natasha Lester kirjoittaa urheista naisista, jotka uhmaavat aikansa ahdasta naiskuvaa. RNA:n vuoden historiallisen romaanin palkinnon voittanut Ranskalainen valokuvaaja perustuu kuvajournalisti Lee Millerin elämään.


Lukija: Usva Kärnä
Kesto:

4.1

125 arvosanaa

Essi

15.7.2021

Alusta asti koukuttava tarina, joka tempaisee mukaansa. Jessin valokuvia kuvailtiin niin yksityiskohtaisesti ja kiinnostavasti, että harmittaa ettei niitä ole oikeasti olemassa. Sota-ajan rakkaustarina on hyvin rakennettu ja vaikka se onkin alusta alkaen arvattavissa, annetaan henkilöiden kiintyä toisiinsa juuri sen aikaa, että lukija alkaa jo toivomaan heidän rakastuvan. Samaa ei valitettavasti voi sanoa toisesta, 2000-luvun nuoren parin suhteesta mutta ei sekään suhde mitenkään huono ole. Tarinan loppu oli aika antiklimaattinen ja se jätti hieman ynseän jälkimaun niin mielenkiintoisen ja hyvin kirjoitetun build-upin jälkeen. Kuitenkin sota-aikaan sijoittuvat tapahtumat olivat niin monia tunteita herättäviä ja tarjosivat niin mahtavan kuuntelukokemuksen, että annan lopun anteeksi, ainakin osittain.

AIP

2.7.2021

Rakkautta, sotaa , ihmissuhteita ... ja vähän faktaa naisen asemesta sota journalistina. Mukava lukukokemus!

Kirsi

27.5.2021

Hyvä kirja. Alkuun puuttui imu, mutta sitten kun pääsi pidemmälle kirja koukutti.