(18)

Punatukkaisetkin pääsevät taivaaseen

äänikirja


Kirpeän herkullisten havaintojen sävyttämä feelgood-romaani oman paikan löytämisestä muuttuneessa elämäntilanteessa. Minkä ikäiseksi on lupa tuntea itsensä, jos viilettää arkuntekokurssille sähköpotkulaudalla?

Raisa on kipakka punatukkainen sinkku, joka elämänsä taitekohdassa huomaa, että hänellä on kaikkea muuta paitsi mies ja ruumisarkku. Joten tuumasta toimeen, pitäähän nuorille sovinistityökavereillekin näyttää, mihin nainen pystyy.

Kumppanin löytäminen ei ole kuitenkaan helppoa näillä ikävuosilla. Helpompaa on työstää puuta, hioa ajan harmaannuttamia arkkulautoja ja katkoa mökkirannan kaisloja arkun pohjalle. Silti kuin varkain Raisan pidätellyt tunteet kohtaavat kaikupohjaa ja vievät lopulta mennessään. Mutta käykö menneisyyden muistojen karsiminen ex-miehestä ja kuluttavasta ystävyyssuhteesta yhtä näppärästi kuin autotallin siivous arkkuvarastoksi? Entä mitä tapahtuu, kun arkku on valmis?

Ulla Linturinne on eteläpohjalaissyntyinen, Evijärvelle palannut terveydenhuollon ammattilainen ja esikoiskirjailija, joka vielä joskus opettelee puusepäntaitoja ihan oikeasti.


Lukija: Sinikka Salminen
Kesto:

3.8

18 arvosanaa

Terttu

10.4.2024

Hieno oivallus jäädä eläkkeelle😂jonka vois toteuttaa kukavaan. Hienosti käsitelty elämän vaikeita kysymyksiä🤔