(140)

On elämä laulu: Esa Niemisen tarina

äänikirja ja e-kirja


Suomalaisen kevyen musiikin mestarin muistelmat.

Esa Niemisellä on pitkä ura artistien tuottajana, säveltäjänä ja sovittajana, laulajana ja muusikkona. Suuri yleisö muistaa hänet takavuosien BumtsiBum-tv-ohjelman pianistina. Muistelmateoksessaan Nieminen kertoo hauskoja, uskomattomia ja koskettaviakin tarinoita äänitysstudioista, esiintymislavoilta ja takahuoneista. Kirjassa peilataan myös laajemmin suomalaisen viihdemusiikin vaiheita.

Esa Nieminen on sovittanut parisen tuhatta laulua. Hänen tunnetuimpia sävellyksiään ovat Vie minut (Katri Helena), Kun kuuntelen Tomppaa (Paula Koivuniemi), Rekkamies (Matti Esko) ja Kolmekymppinen (Frederik).


Lukija: Kalle Chydenius
Kesto:

3.6

140 arvosanaa

Antero

21.5.2023

Hajuton, väritön, mauton. Kun päähenkilö on tällainen, tulee kirjastakin pitkästyttävän ikävää kuunneltavaa. Vertauskohdaksi nousee väkisinkin kirja Kassu Halosesta jonka jaksoi kuunnella mielenkiinnolla. Kirjasta ei jäänyt juurikaan mitään mieleen. Tai no, ehkäpä Niemisen "hyi olkoon" mielipiteet punk- musiikista. Ei tainnut punkin syvin olemus oikein aueta hänelle... Nieminen käyttää myös termiä "rockvamma". Ei siis kovin avarakatseinen tuottaja. Tuntuu kuin nuoteista soittaminen olisi se ainoa asia jota arvostetaan. No, nuoteista soitti aikoinaan myös esim. Heikki Laurila, aina yhtä väsyneesti ja innottomasti. Ja varsin arveluttavia olivat myös besserwisserin alatyyliset heitot esim. Popedan suuntaan. Bumtsibum- muisteloitta oli kyllä mielenkiintoista kuunnella.

Helena

25.9.2022

Avartava tarina ja kurkistus niin taustoilla vaikuttaviin momentteihin, kun persooniinkin. Monivärinen kertomus musiikista ja viihdemaailmasta. Loppua kohti kirja kuitenkin toistaa itseään ja ajatelmat seuraavat liikaa toisiaan.

Unitar

6.7.2022

Mielenkiintoinen kirja, joka avasi iskelmän historiaa monella tapaa peilaten nykypäivään!