(425)

Musta tulee isona valkoinen

äänikirja ja e-kirja


Kirja on omaelamakerrallinen teos jokaisen oikeudesta omaan tarinaan. Uskalluksesta nähdä itsensä ilman pelkoa tai häpeää sekä halusta rikkoa puhumattomuus, katsoa silmiin ja mennä kohti. Teoksen punaisena lankana on Toivolan matka isansa synnyinseudulle pieneen Webujen kylaan Kenian maaseudulla. Hänet yllattaen loytänyt saksalainen veli johdatti Toivolan isansa juurille seka ensikohtaamiseen isanpuoleisen Mapesan suvun kanssa. Polku jonka myötä isa iholla muuttui osallisuudeksi kokonaisesta kulttuurista.

Elamantarinansa kautta Toivola kasittelee myös ajankohtaisia kysymyksia liittyen identiteettiin ja ihmisen oikeuksiin - kuka saa rakastaa, kuka saa perustaa perheen ja olla isa tai aiti, kuka saa kutsua itseaan suomalaiseksi.

Jani Toivola on tunnettu yhteiskunnallinen vaikuttaja, näyttelijä sekä kirjailija. Hän on Suomen ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja (2011-2019) sekä pienen tyttären ylpeä ja onnellinen isä.


Lukija: Jani Toivola
Kesto:

4.2

425 arvosanaa

Keijo

25.8.2022

Kerrotaanko tässä myös siitä miten paljon Jani kusetti ja huijas eduskunnassa ollessaan?:)

Hanna

14.2.2022

Avoin ja rehellinen, värikylläinen ja tunteellinen kirja, joka kuvaa rohkeutta pelon läpi. Kasvutarina, joka osattu maalata kiehtovin tarinoin.

Jonna

15.1.2022

Taitavaa kirjoittamista, helppoa kuunneltavaa, Jani osaa hienosti tunnistaa ja sanoittaa tunteitaan.