(26)

Minun luontoni

äänikirja


Luontoretki suosikkimeteorologin seurassa

Minun luontoni on Kerttu Kotakorven kirjallinen luontoretki, jossa hän yhdistää omia kokemuksiaan viimeisimpään tietoon siitä, kuinka luontomme on suurten muutosten keskellä

Meteorologi Kerttu Kotakorpi viettää suurimman osan vapaa-aikaansa ulkona tarkkaillen luontoa ja seuraten lintuja. Tässä teoksessa yhdistyvät hänen omat kokemuksensa ja ajatuksensa Suomen luonnosta, joka on paitsi ihmeellisen kaunis myös suurten muutosten keskellä.

Maailmaa mullistava ilmastonmuutos näkyy kaikkialla ympärillämme – erityisesti Etelä-Suomen talvissa, mutta myös kaikkina muina vuodenaikoina ja kaikkialla Suomen luonnossa. Kirjassa havainnoidaan paljon lintuja, sillä niiden määrissä ja elinympäristöissä tapahtuvat muutokset kuvastavat muutoksia myös muissa eliöryhmissä.

Kotakorpi liikkuu monissa kotikaupunkinsa Helsingin luontokohteissa, mutta hänen matkansa vie lisäksi lukuisiin kansallispuistoihin ja muihin luontokohteisiin ympäri Suomea.

Kerttu Kotakorpi (s. 1987) on kotoisin Vaasasta ja opiskellut meteorologiaa Helsingin yliopistossa. Hän on toiminut tv-meteorologina vuodesta 2008, ensin Nelosen uutisissa ja nykyään Ylellä. Kotakorpi on ollut lapsesta asti kiinnostunut luonnosta, ulkoilusta ja ilmastosta. Hänen esikoisteoksensa Suomen luonto 2100 ilmestyi vuonna 2021. Kotakorven toinen kirja Minun luontoni julkaistiin syyskuussa 2023.


Lukija: Kerttu Kotakorpi
Kesto:

3.8

26 arvosanaa

Heikki

19.11.2023

Mielenkiintoinen kirja, hyvin kerrottu.

Sami

27.9.2023

Kuvaukset vuodenajoista olivat varsin mukavia, hieman tyttömäisiä toki. Hyvää oli myös, kun kerrottiin ilmastomuutoksesta ja luontokadosta konkreettisin esimerkein. Mutta rivien välistä paistoi selvä syytös metsänomistajien, maanviljelijöiden ja metsästäjien suuntaan. Luulisi, että nykyään jo kaikki valveutuneet kansalaiset ymmärtäisivät metsien olevan huono hiiliVARASTO. Hiilinieluna ne taas ovat toimineet Suomessa hyvin viimeiset 50 v ja edelleen. Sitä ei vain tässä kirjassa mainittu eikä sitäkään, että jokaisen perheen olisi hyvä rakennuttaa itselleen hirsitalo ja pitää siitä oikein hyvää huolta. Tai jokainenhan voi ostaa metsää, ja puiden ikääntyessä kun kasvu hiipuu, niin korjauttaa puumassan pois ja upottaa sen suohon tai järveen sekä istuttaa uudet taimet jalostetuista siemenmateriaalista. Kerttu on selkeästi kuunnellut yhden torven toitottaman sanoman ja toistaa sitä edelleen yhtään pureksimatta sitä tai keskustelematta toisin ajattelevien kanssa. Siksi tämä kirja ei ollut kovin hedelmällinen eikä vähennä osapuolten bunkkeroitumista. Lihansyönnistä/vegaaniudesta tarinoitiin mielestäni taidokkaan neutraalisti. On aina hienoa, kun kirjoittaja itse lukee kirjansa. Kertulla tuntuu olevan perisuomalainen tapa, että intonaatio laskee lauseen loppua kohti. Välillä piti kuunnella tarkkaan, että sai viimeisestä sanasta selvää. Vika ei ole suuri eikä harvinainen, mutta kun hän on muutenkin puhetyöläinen, niin tuohon soisin kiinnittävän huomiota.

Tapio

16.9.2023

Asiallisista asiaa tärkeästä aiheesta, suosittelen