(1)

Metsänhoidon suositukset

äänikirja ja e-kirja


Metsänhoidon suositukset on kirja, joka auttaa löytämään metsänomistajan tavoitteisiin sopivan tavan käsitellä metsää. Yksi haluaa painottaa luonnon monimuotoisuutta, toinen virkistyskäyttömahdollisuuksia, kolmas tahtoo saada mahdollisimman paljon hakkuutuloja. Useimmat metsänomistajat hakevat tasapainoa erilaisten tavoitteiden välille.

Metsänhoidon suositukset ovat metsien käsittelyn ohjeita, jotka pohjautuvat tutkimustietoon ja käytännön kokemuksiin. Niitä laatii yhdessä joukko metsä-, ympäristö- ja ilmastoalan tutkijoita, asiantuntijoita ja tiedon käyttäjiä. Ajankohtainen tieto päivittyy metsanhoidonsuositukset.fi-verkkosivustolle.

Tämä kirja on paljon muutakin kuin tiivistelmä verkkosivujen sisällöstä. Se on kuvitettu, helppolukuinen opas, jossa myös erilaiset metsänomistajat pääsevät kertomaan omista ratkaisuistaan ja kokemuksistaan.

Kirja toimii oppaana aktiiviselle metsänomistajalle. Metsäalan ammattilaiselle se on työväline ja tuki metsäpalveluiden suunnitteluun ja tuottamiseen.

Kirjan toimittanut Riina Karvonen on kirjoittanut myös kirjan Kuusenkerkistä koivunmahlaan. Äänikirjan on lukenut a.i.materin koneääni Ilona.


Lukija: Riina Karvonen
Kesto: