(60)

Luuhun kirjoitettu: Mitä luumme kertovat meistä kuolemamme jälkeen

äänikirja ja e-kirja


"Liha unohtaa, luut muistavat."

Aikuisen ihmisen luuranko koostuu yli 200 luusta, joista jokaisella on oma tarinansa kerrottavana. Vain taitava ja sinnikäs tutkija osaa maanitella ne paljastamaan salaisuutensa.

Oikeusantropologi Sue Black tutkii työkseen ihmisen luita oikeuslääketieteen tarpeisiin. Kirjassaan Luuhun kirjoitettu hän tarkastelee luurankoa pala kerrallaan, luku luvulta, päästä jalkoihin, ja paljastaa, miten elämämme kokemukset on kirjoitettu luihimme. Kaikki tekemämme - se mitä söimme, kuinka liikuimme, onnettomuudet joihin jouduimme - jättää jäljen luihimme. Sue Black rekonstruoi tapauskertomusten kautta herkkätunteisesti ja kunnioittaen niin rikokset kuin oudoimmat kuolintapaukset ja paljastaa piiloon jääneet tarinamme. Hän näyttää lukijalle, miten poikkeuksellisia tapahtumia luut auttavat selvittämään.

"Sue Blackin teos (...) on täynnä mukaansatempaavia tapauskertomuksia (...) ja kuivaa huumoria." - Independent

Brittiläinen professori Sue Black (s. 1961) on maailman johtavia oikeusantropologeja. Hän on osallistunut kotimaassaan lukuisten korkean profiilin rikostapausten selvittämiseen ja toimi Kosovon sotarikostutkinnan johtavana oikeusantropologina. Blackiltä on aiemmin julkaistu omaelämäkerrallinen kirja Kaikki mitä jäljelle jää.


Lukija: Satu Paavola
Kesto: