(44)

Luppoisten lukkoseppä

äänikirja ja e-kirja


Hykerryttävä veijariromaani siitä, mitä onnellinen sattuma saa aikaan.

Helsinkiläisen enkelisijoittaja Korhosen moottoripyörä hajoaa uneliaan Luppoisten kylän lähellä. Korjausapu löytyy yllättäen kylän lukkosepältä, ja vieläpä sellainen, jossa Korhonen näkee bisnesmahdollisuuden. Alkaa kova kuhina: kun kuntaan syntyy uusia työpaikkoja, täytyyhän ihmisten jossain asuakin. Entinen savinen kesantopelto kaavoitetaan ja se kasvaa kokonaiseksi teknologiakyläksi, jota valtiokin ilomielin tukee sen ekoenergisyyden tähden.

Kylään muuttavat lukkosepän keksinnöstä innostunut moottoripyöräkerho MC Collectors sekä saateenkaariyhteisö Kallion Konklaavi, jotka löytävät yllättäen yhteisen sävelen. Kun bisneksestä on kyse, nerokas keksintö leviää maailmalle – mutta mitä käy entiselle leppoisalle Luppoisille?

Kalle Isokallio (s. 1948) on kirjailija, kolumnisti ja harrastajamuusikko Åttopojat-orkesterissa. Lopun joutoajan hän viettää tyttärenpoikiensa kanssa puuhastellen tai ajellen moottoripyörällään ulkomaita myöten. Isokallio on kirjoittanut mm. surkuhupaisan selityskokoelman Omaan käyttöön (2016) yhdessä Mato Valtosen kanssa.


Lukija: Jussi Puhakka
Kesto:

4.1

44 arvosanaa

Antti

27.8.2023

samanlaista tekemisen meininkiä suomalaiseen arkeen!

Richard

17.11.2021

Mahtavaa kuunneltavaa.suosittelen lämpimästi.nyt on kaikki äänikirjat kallelta kuunneltu. Toiv muita kirjailijan kirjoja julkaistaan myös äänikirjoina.aikaa kun ei tahdo lukemiseen riittää muuta kuin yöunien kustannuksella😂👌✌️

Jussi

13.1.2021

Hyvä kirja. Pidin vielä enemmän Lontoon lampaista.