(1016)

Luminainen: Maria Kallio 4

äänikirja ja e-kirja


Maria Kallion neljäs tapaus

Suomen Dekkariseuran Vuoden Johtolangalla palkittu kiehtova romaani piinaavista salaisuuksista ja menneisyyden painolastista.

Keskellä Nuuksion metsää sijaitsee naisten terapiakeskus, josta apua ongelmiinsa ovat tulleet hakemaan monenlaiset naiset aina lestadiolaisen suurperheen äidistä Vaasankadun seksityöläiseen. Kun keskuksen johtaja Elina Rosberg löydetään lumihangesta kuolleena, epäiltyjen listalle joutuvat kaikki terapiaryhmän osanottajat. Mutta joukkoon mahtuu myös runoilija Joona Kirstilä, Rosbergin miesystävä, jolla on selvästi jotain salattavaa.

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio ja Hilja Ilveskero -romaaneistaan. Hän on kirjoittanut myös useita perhe- ja avioliittoromaaneja.


Lukija: Erja Manto
Kesto:

4.0

1016 arvosanaa

Tommi

11.5.2024

Oli kyllä hyvä tähän astisista minusta paras 👍🏻 jatkan seuraavaan kirjaan 😊

Kirsimaria

24.2.2024

Lukija eläytyy liikaa ja tekstiin sopimattomalla tavalla

Elina-Irmeli

29.12.2023

Jatkoin tutustumista Leena Lehtolaisen tuotantoon Luminaisesta. Vuoden johtolanka -palkinnon saanut rikosromaani ilmestyi neljäntenä eli kauan sitten. Sen jälkeen kirjailija on urakoinut runsaasti jatkoa Maria Kallion tutkimuksiin. Totean vain, että pidin hurjasti Lehtolaisen tyylistä. Luminaisesta on kulunut 30 vuotta nykypäivään. Käsiala ja työnjälki ovat asettuneet tunnistettaviin uomiin tai muuttuneet nopeatempoisesti siinä missä 200O-lukukin. On jännittävää nähdä, millainen kuva syntyy romaanista, jolla Lehtolainen on vakiinnuttanut paikkansa rikoskirjailijana. Harppaus Luminaisesta 10 vuotta myöhemmin julkaistuun kirjaan tuottaa omanlaisensa lukukokemuksen. Nyt sain nautin pitkästä aikaa rikostarinasta, jonka suomalainen nainen on ammattimaisesti kertonut. Tapahtumapaikka, jossa ihmiselämän hauraus ja elinvoima ottavat mittaa toisistaan paikoin huteran jään varassa, puhuttelee visuaalisesti. Kontrasti on voimakas. Etsijät ja auttajat ponnistelevat lähes säkkipimeässä. Mikään ei voi onnistua. Loistavaa loppua eivät pahanenteiset aavistukset vähääkään himmennä. Hyvälle lukijalle kiitos.