(175)

Kuunpäivän kirjeet

äänikirja ja e-kirja


Aurinkokunta on ihmisen valtakunta, jonka kaivokset, tehtaat ja viljelmät hyödyntävät taivaankappaleita uuraasti ja järjestelmällisesti. Siirtokuntien väliset luokkaerot tuntuvat perheissä ja tuntemattomien välillä; Maasta pois

päässeet eivät halua sinne takaisin.

Lumi Salo etsii puolisoaan. Sol, kasvitieteilijä, ei ole saapunut jälleennäkemiseen, ei seuraavaankaan tapaamiseen, rikosta epäillään, terrorismista huhutaan. Solin perhe ei osaa tai halua kertoa mitään. Vaillinaisen tiedon varassa Lumi joutuu etsimään Solia muistikirjan sivuilla, sanoin, ja vieläkin syvemmältä, parantajien maailmasta - monet

suhtautuvat Lumin ammattiin skeptisesti, Solkin. Mihin Sol on kadonnut, mihin sekaantunut? Kenet hän tuntee? Kuka hän oikeastaan on?

Emmi Itärannan kolmas romaani Kuunpäivän kirjeet avaa synkkyydessäkin uskomattoman kauniin avaruuden ja kielen, joka kurkottaa kohti jotain mennyttä ja yhteistä. Niin Solin kuin oikean kodin kaukaisuus luovat romaaniin päättäväisen haikean vireen, joka rivi riviltä kysyy: Mikä kaikki on liian kaukana, ja minkä voimme vielä pelastaa?


Lukija: Elina Varjomäki
Kesto:

3.9

175 arvosanaa

Terho

20.4.2024

Hyvä scifikirja ja mukavasti shamaani elementtejä. En pitänyt päiväkirjamaisesta kerrontatyylistä. Juoni jäi vähän vaisuksi ehkä juuri siksi, oli liian sekava.

Tony

12.2.2024

Jatkan Emmil on sana/tarinat hallussa. Loistava Suomen kieli, ihan ok hahmot, mutta kieli on todella upeaaa🤗💞

Dal

24.6.2023

Cannot recommend it enough. Readers of science fiction that also enjoy a touch of mystery and a bit of spirituality, this is a book for you. My favorite book of all time. First I listened in English and loved it, and so, I wanted to experience it in Finnish as well. This was my first full length audiobook in Finnish, and I am so thankful to be able to access it even outside of Finland.