(148)

Kohtalon kellot

äänikirja ja e-kirja


Tunnelmallinen, historiallinen romanssi johdattaa 1800-luvun Suomeen!

On vuosi 1827. Catharinan pitäisi naida Oskar-serkku perheensä rahatilanteen takia. Ei kuitenkaan aikaakaan, kun komea Joakim sekoittaa nuoren neidon pään. Alkaa pakahduttava rakkaustarina.

Huominen ei kuitenkaan valkene ongelmatta. Syyskuussa syttyy Turun palo, joka polttaa osan kaupungista armottomasti tuhkaksi. Kaupunki muuttuu peruuttamattomalla tavalla, mutta säilyykö Catharinan rakkaus Joakimiin?

Koskettava historiallinen rakkaustarina 1820- ja 30-lukujen Suomesta. Turku, Tampere ja Helsinki piirtyvät esiin tarkkoine yksityiskohtineen ja vievät rentouttavalle matkalle menneisyyteen.

Merja Kurkinen on eläkkeelle jäänyt terveydenhuollon maisteri ja kliinisen tutkimuksen johtaja. Kurkinen kirjoittaa historiallisia näytelmiä johtamalleen Eliisa-teatterille. Hänen esikoisromaaninsa Kohtalon kellot ilmestyi vuonna 2022.


Lukija: Anu Vilhunen
Kesto:

3.7

148 arvosanaa

Evelina

18.2.2024

Hyvä lukija! Muuten aika naiivi ja epätodellinen, imelyydessään välillä jopa koominen. Jälleen kerran heikko ja toimintakyvytön sankaritar, joka ei vähänkään epätavallisessa tilanteessa saanut sanaa suustaan. Jäi myös mietityttämään, oliko tosiaan nahkurin perheen elintaso niin korkea kuin kirjassa annettiin ymmärtää, todennäköisesti ei. On myös epäuskottavaa, että käsityöläiset olisivat seurustelleet aatelisten ym. kanssa.

Heidinha

22.1.2024

Aika siirappista hömppää oli kyllä 😅 Toden tuntuisuutta vähensi se, ettei sankarittarellamme ja hänen rakastetullaan ollut kertaakaan erimielisyyksiä tai riitoja keskenään. Ajoittain kirja oli pitkäveteinen.

Leena

8.11.2023

Yleensä kuuntelen dekkareita, mutta välillä on kiva laittaa aivot narikkaan ja antautua romantiikan vietäväksi. Hieman heppoinen ja arvattava juoni, mutta jaksoin hyvin kuunnella loppuun asti. Hyvä lukija.