(100)

Kalpeat sotilaat

äänikirja ja e-kirja


Romaani sodan runtelemien miesten huumehelvetistä.

Koskettava kertomus siitä, miten lyhyt on matka yhteiskunnan ulkopuolelle ja miten pitkä on tie takaisin. Heroiinin matkassa on hengenlähtö lähellä.

Helsinki 40-luvulla. Lennen tyttöystävä Nelly ihmettelee, miten Lenne ja Asser näyttävät niin kalpeilta, vaikka muut sotilassairaalan potilaat ovat enimmäkseen terveen punakoita.

Lenne ja Asser ovat sodassa parhaat kaverukset. He ovat erinomaisia sotilaita, mutta ajautuneet huomaamattaan huumeriippuvaisiksi. Miehet varastavat suuren erän heroiinitabletteja, mikä osoittautuu myös suureksi onnettomuudeksi.

Jaatisen karu kertomus ei tuomitse eikä hymistele, mutta ymmärtää ja auttaa ymmärtämään.

Raahelainen Pekka Jaatinen (s. 1966) tunnetaan sotahistoriallisista romaaneista, joiden aiheet ovat olleet joko vaiettuja tai muuten vähemmän tunnettuja. Hän on ainoa suomalainen kirjailija, joka on kirjoittanut Lapin sodasta kokonaisen romaanisarjan. Kalpeat sotilaat -romaanissaan Jaatinen nosti päivänvaloon sotaveteraanien huumeongelman.


Lukija: Antti Jaakola
Kesto:

4.0

100 arvosanaa

Juhana

27.7.2023

Hienosti kirjoitettu kirja, jossa tulee esille erittäin hyvin addiktien uhma, uhriutuminen ja välinpitämättömyys. Tarina on karu, tarina on jotain jota ei haluaisi kuulla mutta myös tarina joka kannattaisi kuunnella. Tai lukea. Kirjailijan tietäen hän on varmasti tehnyt laajan taustatyön kirjaa varten ja tämän takia kirja vaikuttaa vähän liiankin todelliselta. Suosittelen kaikille.

Jorge

30.1.2023

Erittäin mielenkiintoinen aihe, josta en tiedä toista fiktiivistä teosta, vaikka tiesin, että joillekin sodassa vammautuneista muodostui morfiini- ja heroiiniongelma. Tuntui siltä, että tarina olusi voinut olla tosikin.

Kalervo

17.7.2022

Todella mielenkiintoinen teos ja erittäin hyvä lukija.