(14)

Julkisivun takaa

äänikirja ja e-kirja


Ällistyttäviä, hurjia ja humoristisia tositarinoita julkisivutyömailta ja arvorakennuksista.

Vuosikymmenten ajan julkisivuremontteja tehneet urakoitsijat ja työmiehet kertovat hykerryttäviä tarinoita työmaiden arjesta ja sattumuksista.

Kun suuressa kerrostalossa alkaa julkisivuremontti, se verhotaan pressuihin ja paljastetaan vasta työn valmistuessa. Rapatessa roiskuu, ja pressujen takana tapahtuu paljon sellaista, josta urakoitsijat ja työmiehet ovat kertoneet juttuja vain toisilleen ammattikuntansa piirissä.

Julkisivun takaa -kirja paljastaa, kuinka paljon kleptomaani työmies ehti pölliä ennen kärähtämistään, kenen kuuluisuuden parvekkeelle kaatui maaliämpäri ja miltä tuntuu pudota maalauskelkasta kolmannen kerroksen korkeudesta.

Tuomas Marjamäki on kirjailija ja toimittaja, joka on julkaissut muun muassa Spede Pasasen, Vesku Loirin ja Irwinin elämäkerrat sekä pari romaania ja palkitun lastenkirjan. Julkisivun takaa -kirjan myötä hän haluaa vihdoin oppia jotain oman isänsä ammatista.


Lukija: Mikko Leskelä
Kesto:

4.1

14 arvosanaa

Antti

25.4.2024

Lukija kuulostaa tekoälyltä, mutta yllättäen teos sisälsi paljon yksityiskohtaistakin tietoa konservoinnista ja restauroinnista.

Ville

15.4.2024

Rakentamisen ammattilaisen korviin teos oli täydellinen. Uskon tämän viihdyttävän maallikkoakin 😄