(127)

Hyeenan päivät

äänikirja ja e-kirja


Onko mahdollista saada lapsi ja säilyttää silti itsensä?

”En ollut suostunut uskomaan, että elämä ilman lasta olisi tyhjää, olin vakuutellut itselleni, ettei niin ollut, mutta nyt joudun myöntämään, että ehkä sittenkin niin on. Elämässäni on aukko, siitä puuttuu jotakin.”

Hyeenan päivät on tarkka ja suorasukainen tarina lapsettomuudesta ja lisääntymisen ristiriitaisuudesta. Se kuvaa elämän yllätyksellisyyttä, ruumiiseen liittyvää häpeää sekä ajankulun väistämättömyyttä. Raikas ja omaperäinen teos johdattaa pohtimaan ihmiselämän lihallista ulottuvuutta, se kysyy, ovatko taiteilijuus ja lapsen saaminen yhteensovitettavissa ja mitä jälkeläiset oikeastaan merkitsevät. Ja toisaalta miksi mielikuvat äitiydestä herättävät niin usein vastenmielisyyttä, vaikka lasta kuitenkin toivoisi? Onko mahdollista antautua äitiydelle ja säilyttää samalla itsensä?

Saara Turunen (s.1981) on yksi tämän päivän arvostetuimmista kirjailijoista. Hänen esikoisteoksensa Rakkaudenhirviö sai Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon, hänen toinen romaaninsa Sivuhenkilö aiheutti pienoisen myrskyn kotimaisessa kirjallisuuskeskustelussa ja hänen viimeisin romaaninsa Järjettömiä asioita oli arvostelu- ja myyntimenestys. Turunen tunnetaan lisäksi teatterintekijänä. Hänen teoksiaan on käännetty useille eri kielille ja esitetty ympäri maailmaa.


Lukija: Krista Kosonen
Kesto:

4.0

127 arvosanaa

Veli

25.4.2024

Vaivaannuttava tekele. Päiväkirjan pitäminen ok harrastus, mutta onko tarpeellista julkaista se, kun ei ole dokumentaation päälle mitään kiinnostavaa sanottavaa. Kannattaisiko Tammen keskittyä kirjallisuuden kustantamiseen.

Piitulainen

19.4.2024

En suosittele tätä kirjaa ainakaan ensisynnyttäjälle. Onko oikeasti tänä päivänä synnyttäjien kohtelu noin tylyä, vai onko kirja täysin fiktiota? Jo 25-29 vuotta sitten yliopistollisessa sairaalassa kohtelu oli ystävällistä ja empaattista. Imettämättömyyttä ei tuomittu, ja synnytysvalmennuksessakin oli empaattiset, asiantuntevat ohjaajat.

Sara

3.4.2024

taattua turusta