(469)

Hitlerin tabut: Kolmannen valtakunnan huumeinen todellisuus

äänikirja ja e-kirja


Hitler ja koko natsi-Saksa marssipulverin pauloissa.

Kun Saksa hyökkäsi Ranskaan 1940, sen sotilaat olivat ottaneet 35 miljoonaa annosta Pervitiniä, eli metamfetamiinia. Huumetta sai vapaasti apteekeista, ja siitä tuli natsivaltiossa koko kansan huume. Raittiusmiehenä esiintynyt Hitlerkään ei karttanut tätä ja muita piristeitä. Pannessaan toimeen viimeisen sotaponnistuksen 1944 hän läheisimpine työtovereineen ei ollut päivääkään selvin päin. Hitlerin tabut avaa hämmästyttävän uuden näkökulman natsi-Saksan sotaponnistukseen ja sen pitkittymiseen.

Perusteellisesti dokumentoitu tietokirja kulkee kuin trilleri.


Lukija: Karoliina Kudjoi
Kesto:

4.0

469 arvosanaa

Arto

9.4.2024

Harva kirja paikkaa aukkoa historiassa näin hyvin ja tuo logiikkaa irrationaliselta tuntuneiden tapahtumien taustalle. Ehdoton suositus!

Tapani

2.10.2023

Kolmannen valtakunnan historia on aina kiinnostanut, kauheuksistaan huolimatta. Tämä metamfetamiini tuli aseveljen kautta tutuksi myös suomalaisille sotilaille. Historian tuntemus karttui laajasti. Aihe on ollut kulisseissa, mutta tämän tason historiallista faktaa kukaan ei ole aiemmin tuonut esiin. Saksan eri arkistoista kuitenkin on löytynyt laajasti ylös kirjattua tietoa, joka toi vahvan käsityksen siitä minkälainen valheiden verkosto kätki Hitlerin huume ongelman. Koko salamasodassa käytettiin laajamittaisesti ja sumeilematta huumausaineita jotka koituivat monien syyttömien koekaniinien ja sotilaiden kohtaloksi.

ab💘

14.5.2023

hieman tylsä, mutta tulipahan tämäkin kuunneltua😎