(140)

Herääminen

äänikirja ja e-kirja


Eletään vuotta 2038. Ilmaston lämpeneminen on riistäytymässä käsistä ja Suomi tuskailee helleaallon kourissa. Pohjoisella havumetsävyöhykkeellä riehuu metsäpaloja. Merenpohjan metaanijääesiintymät alkavat sulaa.

Suomalaisen tutkijan Kauko Korhosen mielestä AIDS-epidemia ei käyttäydy kuten luonnollisen epidemian pitäisi. Saksalainen tähtitieteilijä väittää löytäneensä Kuun pinnalta jalanjälkiä, jotka eivät ole ihmisten jättämiä. Siperialaisen pikkukaupungin asukkaat menehtyvät oudosti yhdessä yössä. Vähän myöhemmin venäläiset tutkijat tekevät salaperäisen löydön jäämeren pohjalta.

Maailman poliittiset johtajat joutuvat harkitsemaan epätoivoisia toimenpiteitä katastrofin torjumiseksi. Riittävätkö omat voimat vai tarvitaanko ulkopuolista väliintuloa?


Lukija: Antti Rämänen
Kesto:

3.7

140 arvosanaa

Anonyymi

19.4.2024

Alku piti tiukasti otteessaan. Loppupuolella alkoi tylsistyä.

Robert

4.8.2023

Mielenkiintoinen ja hyvä aihe joka olisi varmasti pitänyt otteessaan. Lukija ja tekninen toteutus olivat kuitenkin niin huonot, että jouduin jättämään kirjan kesken. Lukijan ääni oli konemaisen monotoninen, jonka paljasti ihmiseksi vain siellä täällä olevat takeltelut. Lisäksi nauhoituksessa tai tuotannon jälkikäsittelyssä oli tapahtunut moka, joka aiheutti yksittäisten sanojen tai virkkeen osien, alkujen tai loppujen, äänenvoimakkuuden nousun tai laskun edelliseen verrattuna. Äänenvoimakkuus ikään kuin pumppasi. Ja aivan kuin tässä ei olisi vielä ollut tarpeeksi, yksittäisiä sanoja tai lauseen osia oli nauhoitettu uudestaan tavalla, joka sai äänen kuulostamaan aivan erilaisilta. Sinänsä harmillista, että tuotanto oli päättänyt säästää tässä kohtaa ja näin pilata kuuntelukokemuksen totaalisesti. Ehkä vielä joskus palaan tämän kirjan pariin ja luen sen e-kirjana, tai lainaan kirjastosta.

Taija

15.5.2023

Hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen lukija. Herätti jälleen ajatuksia ilmastonmuutoksen uhkien vähentämisen tärkeydestä.