(65)

Hengissä

äänikirja ja e-kirja


Suosittu Terapiassa-trilleri saa jatkoa.

Mikään ei ole sitä, miltä näyttää

On kulunut viisi vuotta siitä, kun parikymppinen Ira Haaleajärvi todisti julkkisterapeuttiaan Clarissa Virtasta ja tämän pedofiiliaviomiestä Paskapäätä vastaan oikeudessa. Ira työskentelee raitistuneen isänsä Arton kanssa Helsingin Aviisin rikostoimituksessa, kun hän alkaa epäillä, että Helsingissä liikkuu sarjamurhaaja.

Murhia tutkii myös eläkepäiviä odottava Helsingin poliisin murharyhmää johtava rikosylikomisario Kerttu Leppänen. Selvittämättömät tapaukset vainoavat Kerttua eikä hän pysty antamaan niitä itselleen anteeksi.

Menneisyys saa kiinni heistä jokaisen, jos se on heitä koskaan otteestaan päästänytkään.

Martta Kaukonen (s. 1976 Kuopiossa) on helsinkiläinen elokuvakriitikko ja kirjailija. Hänen esikoisteoksensa, psykologinen trilleri Terapiassa (WSOY 2021), ihastutti lukijat ja kriitikot, ja sen käännösoikeudet on myyty 12 maahan, muun muassa Englantiin ja Yhdysvaltoihin.



3.0

65 arvosanaa

Essi

12.1.2024

Mikäli Terapiassa ei olisi ollut yhtä taidokas, poikkeuksellisuudellaan nerokas ja tunteita herättävä teos, olisin tätä teosta kohtaan paljon ymmärtäväisempi. Terapia-Ira ei tarvinnut jatkoa, hänen tarinansa käsiteltiin ensimmäisessä teoksessa ja Terapiassa-kirja seisoo paremmin omillaan kuin tämän toisen osan kanssa. Jättäisin tämän siis suosiolla lukematta. Hengissä kompuroi yrittäessään rakentaa jännitystä samoin keinoin kuin ensimmäinen osa. Taktiikka ei kuitenkaan toimi, koska lukija tuntee sen jo ennestään. Loppudraama keskittyy käytettyyn kliseeseen, koska ensimmäisestä osasta ei jäänyt perusteluita loogiselle jatkolle, eikä ehdi rakentaa riittävää uskottavuutta ennen kuin tilanne jo ratkeaa ja kirja päättyy. Tarinasta puuttuu riski ja aito uhka, mikä kantoi Terapiassa-kirjassa loppumetreille saakka.

Päivi

14.12.2023

ensimmäinen osa oli parempi ja selkeämpi. Toivottavasti tulee kolmas osa pian. Hyvät lukijat!