(60)

Harlem Shuffle

äänikirja ja e-kirja


Pulitzer-palkitun kirjailijan häikäisevän nerokas romaani 1960-luvun Harlemista on todellinen lukunautinto.

Ray Carney on peräisin rikollisesta suvusta, mutta ahkeroi elättääkseen perheensä huonekalumyyjänä. Perheeseen on tulossa toinen lapsi, ja rahasta on pulaa, joten toisinaan Ray tekee kauppaa varastetulla tavaralla, jota hänen serkkunsa hänelle tuo. Serkulla on yhteyksiä alamaailmaan, ja tämä suunnittelee hotelliryöstöä. Ray tulee temmatuksi mukaan.

Keikka ei mene putkeen, ja kaksoiselämä uhkaa paljastua. Pystyykö hän pelastamaan serkkunsa ja saamaan osuutensa keikasta ilman että hänen julkisivunsa romahtaa?

Colson Whitehead on amerikkalaisen nykykirjallisuuden kirkkain tähti.


Lukija: Setumo Bodibe
Kesto:

3.5

60 arvosanaa

Marko

22.12.2023

Kirja itsessään oli ihan ok, mutta lukijan tyyli lukea todella ärsyttävä.

Pinja

20.5.2022

Ei pysty kuuntelemaan tätä lukijaa. Todella sääli, sillä kirja itse olisi saattanut olla tutustumisen arvoinen. Eikö näitä lukijoita coutsaa kukaan?? Eihän.tuollainen.sana.kerrallaan.lukutapa voi kenenkään mielestä olla miellyttävää kuunneltavaa!?

Riitta

19.5.2022

Kirja oli kuin rakkauslaulu 60-luvun New Yorkille. Itse Nykissä käyneenä pystyin hahmottamaan Manhattanin sieluni silmillä. Korruptio on sääntö eikä poikkeus. Maailmanjärjestys, johon kauppias sopeutuu kuin vuodenaikoihin. Elämä sujuu, kun toimii sekä oman yöpuolensa että päiväpuolensa mukaan. Hänellä on oikeus menestykseen, yhtälailla kuin vaökoisilla pohatoilla, jotka saavat kunnioitusta, vaikka tuhoavat paitsi ihmisiä myös kaupunkia.