(0)

Dimmornas gränd. Den vita fjädern

e-kirja


”Dimmornas gränd” är en plats som inte många känner till. Här bor kompisarna Dante och Paloma. I dag träffar de den hemlighetsfulla katten Kosmos. Han lockar med dem till en gammal övergiven teater. Inne i den stora teatersalongen hänger en väldig ljuskrona. Plötsligt börjar den att röra sig och Dante och Paloma dras med i en virvel uppåt. Snabbare och snabbare snurrar de. Vad händer? När allt blir stilla igen är hela teatern som ny! En balettdansös dansar in på scenen. Hon har en vit fjäder i håret. Det verkar som om de har kommit till en annan tid! Men varför? Och vad vill Kosmos att de ska göra här?

”Den vita fjädern” är den första fristående boken i Katarina Genars serie ”Dimmornas gränd”, om kompisarna Dante och Paloma som kan färdas i tiden. Det är lättlästa, spännande kapitelböcker om tidsresor och magiska ting. Stämningsfullt, naivistiskt och suggestivt illustrerat i underbara färger av Signe Gabriel.

Katarina Genar har förmågan att skriva kort och lättläst med ett rakt och klart språk, samtidigt som hennes berättelser ofta är gåtfulla och spännande. Hon har trollbundit läsare både med sina fristående mellanåldersböcker och sin lättlästa serie om "Mystiska skolan".

Signe Gabriel är en dansk illustratör bosatt i Sverige. Hon är utbildad i visuell kommunikation vid Malmö Universitet och semiotik vid Aarhus Universitet i Danmark. Hon har tidigare gjort illustrationer till bland annat appar, utbildningsmaterial och barnböcker.