(0)

Bandiitti

äänikirja ja e-kirja


Kuinka lähteä prosenttijengistä päätymättä metsähautaan?

Bandiitti kertoo kerholiiveistä luopumisen vaikeudesta.

Jari ”Rapu” Raappana seurasi nuoruuden haavettaan ja liittyi pahamaineisen Bandidos MC:n jäseneksi. Unelmassa oikeamieliset veljet elivät vapaina yhteiskunnan kahleista. Heidät saattoi erottaa toisistaan vain kuolema.

Raappana eteni jengin arvoasteikossa asekersantiksi ja presidentiksi. Turpaan saaminen ei tehnyt tiukkaa mutta muiden satuttaminen vaivaa edelleen. Hän muistaa hyvällä yhteiset ajomatkat ja muutamat nokkelat rikokset. Kotona lapset kasvoivat kuitenkin ilman isää, kerho oli kaikessa ensisijalla.

Kun kokaiinipöly laskeutui, sen takaa paljastuivat kerhoelämän rumat kasvot.

Jari Raappana on keski-ikäinen mies, joka ei enää halua olla bandiitti vaan jatkaa elämää omilla ehdoillaan. Hän on päässyt eroon kerhosta mutta jäänyt roikkumaan löysään hirteen, jossa ei voi tietää, milloin menneisyys kolkuttaa ovella. Elämä voi silti olla ihanaa. Kirjailija, toimittaja Janne Huuskosen teoksia ovat muun muassa järjestäytynyttä rikollisuutta käsittelevä Kultainen vasikka (2019, yhdessä Mikko Gustafssonin kanssa) ja gangstaräppiä avaava Pistooli Guccin laukussa (2023, yhdessä Janne Ranisen kanssa).