(79)

Älä usko kaikkea mitä ajattelet

äänikirja


Miten, miksi ja milloin aivosi johtavat sinua harhaan?

Psykologi Joni Martikaisen Älä usko kaikkea mitä ajattelet selittää ihmisen käyttäytymistä ja arkiajattelun vinoumia.

Miten kädessä oleva kahvikuppi saattaa vaikuttaa siihen, miten mukavalta keskustelukumppani tuntuu? Miltä eri colajuomien brändit maistuvat? Miksi jyrsijä voi olla ihmistä parempi korttipelissä? Arkinen ajattelumme johtaa meitä jatkuvasti harhaan, sillä ajattelumme on täynnä vinoumia, jotka ovat seurausta aivojen rakenteista, havaintojärjestelmän ominaisuuksista ja ajattelukoneiston rajoituksista.

Psykologi Joni Martikainen havainnollistaa kirjassaan Älä usko kaikkea mitä ajattelet ilmiötä valaisevin esimerkein. Hän summaa yleistajuisesti tutkimuksia, jotka selittävät ihmisen ajattelua. Hidasta elämää -kirjaperheeseen kuuluva äänikirja pohjautuu moniin eri tieteenaloihin, kuten psykologiaan, lääketieteeseen, aivotutkimukseen ja taloustieteeseen.

Kirjassaan Martikainen tarjoaa myös kymmenen keinoa ajatusvirheiden päihittämiseen. Niiden avulla voi pyrkiä suuria päätöksiä tehdessään näkemään maailman sellaisena kuin se on eikä sellaisena kuin aivot sen näyttävät.

Joni Martikainen (s. 1982) on helsinkiläinen psykologi, kouluttaja ja tietokirjailija. Akateemisessa tutkimustyössään hän on perehtynyt erityisesti ihmisen persoonallisuuden ja mielenterveyden väliseen yhteyteen. Kliinisessä työssään hänen erikoisosaamisenaan on persoonallisuuden, tunne-elämän ja ajattelumallien yksilötutkimus.


Lukija: Lauri Kortelainen
Kesto:

4.0

79 arvosanaa

Eija

18.3.2024

Hyödyllistä tietoa.

Santtu

25.2.2024

aivan huikea lukukokemus. mielenkiintoista asiaa 🙂 suosittelen luettavaksi tai kuuneltavaksi aivan kaikille.

Anonyymi

7.2.2024

Hyvä lukija!