(0)

Äitini, tyttäreni -keskusteluja osa 5: Emilia Mäenmaa – Ainoan lapsen taakka

äänikirja


Kokemuksia vaikeimmasta ja kauneimmasta ihmissuhteesta

Avointa ja koskettavaa keskustelua äitinä ja tyttärenä olemisesta Hanna Brotheruksen, Elsa Brotheruksen ja heidän vieraansa Emilia Mäenmaan kesken.

Siinä, missä äitiys on valinta, tyttäryys ei koskaan. Äiti-tytärsuhde avautuu keskustelujen kautta pyhänä, arkisena, kauniina, raivostuttavana, outona ja joillekin itsestäänselvyytenä. Varmaa on se, että tämä elämänmittainen suhde ei ole tunteeton, eikä tavallista äiti-tytärsuhdetta ole olemassakaan. Tässä keskustelusarjassa äiti on Hanna Brotherus ja tytär Elsa Brotherus. Vaan kyse ei ole nyt heistä. Fokus on vieraissa, jotka pohtivat avoimesti ja rehellisesti tärkeää ihmissuhdettaan.

Hanna Brotherus (s. 1968) on koreografi, ohjaaja ja tanssitaiteilija, neljän aikuiseksi kasvaneen lapsen äiti. Hän on myös kaksi romaania kirjoittanut kirjailija, jolla on rohkeutta katsoa ihmisyyttä ja naisen elämää suoraan ytimeen. Teokset Ainoa kotini ja Henkeni edestä ovat saavuttaneet huikean suosion poikkeuksellisen laajassa lukijakunnassa.

Elsa Brotherus (s. 2002) on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä. Hän kuvailee itseään sosiaaliseksi seikkailijaksi, jolla on loputon kiinnostus oppia muista ihmisistä, heidän elämästään ja persoonastaan.