(30)

Lupa olla tyttö

äänikirja ja e-kirja


Nuorten tyttöjen seksuaalisen häirinnän saa loppumaan, mutta siihen tarvitaan meitä kaikkia.

Lupa olla tyttö muistuttaa meitä kaikkia siitä, että kenenkään ei tarvitse pienentää itseään, pysyä piilossa katseilta tai varsinkaan pelätä. Moni nuori vaikenee kokemastaan häirinnästä, koska aiheeseen liittyy niin paljon pelkoa ja häpeää. Tämä kirja kutsuu jokaisen meistä toimimaan vastaan tulevissa tilanteissa niin, että maailmasta tulee turvallisempi paikka kaikille.

Moniäänisessä kirjassa omia kokemuksiaan valottavat Ina Mikkola, Mercedes Bentso, Riina Tanskanen, Nasima Razmyar, Meeri Koutaniemi ja monet muut vaikuttavat naiset.

"Pesin huulia ja leukaa käsisaippualla, kunnes ihoa kiristi. En kertonut tapahtuneesta kenellekään seuraavaan viiteentoista vuoteen." – Raisa Omaheimo

"Omalla alallani häirintä ei myöskään ole vierasta. Olen todistanut härskejä vitsejä ja rasvaisia vihjauksia. Olen kuullut lähipiiristäni kokemuksia painostuksesta alastomuuteen."

– Hennariikka Laaksola

"Kukaan ei kysynyt suostumustani, enkä toisaalta uskaltanut sanoa ei." – Iida Tani

Fatim Diarra on kansanedustaja ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja. Iida Tani on poliittinen avustaja ja muun muassa Ilta-Sanomissa työskennellyt toimittaja. Kirja toteutetaan yhteistyössä Naisasialiitto Unionin kanssa.


Lukija: Laura Birn
Kesto:

4.3

30 arvosanaa

Verna

31.5.2024

Tärkeä aihe. Muistoja, puheenvuoroja häirinnästä ja väkivallasta. Kirja samalla toistaa itseään ja äityy julistuksellisuudellaan hyvin pateettiseksi.

Patu

30.5.2024

Rohkea, avoin, tärkeä

kaija

21.5.2024

Kiitos, kun kirjoititte tämän kirjan! Koskettaa niin montaa meistä, myös minua , niin syvältä!