(73)

Onnen harha

äänikirja ja e-kirja


Onnen metsästämisestä luopuminen on valtava vapautus.

Pekka Sauri on koko kansan tuntema psykologi ja filosofi, joka kiteyttää tässä kirjassa ymmärryksensä ihmisenä selviytymisestä sirpaloituvassa todellisuudessa. Hyvän elämän voi elää kovin monella tavalla.

Ydinhavainto on yksinkertainen: elämä muuttuu kerralla helpommaksi, kun ihminen luopuu onnen tavoittelusta - sen kaikkoavan tunnetilan, jota onnellisuudeksi kutsutaan.

Onnen metsästämisestä luopuminen on valtava vapahdus, suurin kaikista. Tuiverrus tyyntyy. Jumalatonkin saa rauhan. Ahdistus haihtuu kuin paha uni, jota et kohta enää saa kiinni etkä muista.

Saurin kirja on omakohtainen kuvaus elämän peruskysymyksistä ja siitä, miten elää sovinnossa itsensä kanssa.

Pekka Sauri on poliitikko, Vihreiden perustajajäseniä, rakastettu radiopersoona, pilapiirtäjä, psykologi ja psykologian tieto-opillisista perusteista Lontoossa väitellyt tohtori.


Lukija: Pekka Sauri
Kesto:

3.3

73 arvosanaa

Erkki

20.8.2023

Tässä on taustalla jokin kiinnostava tarina. Jos Sauri olisi pystynyt kertomaan sen ilman tätä pseudoälyllistä kiertelyä, kirjassa olisi jotain mieltä. Kun Pekka itse on lukijana, hetkittäin välähtää jotain siitä inhimillisyydestä mikä oli läsnä Yöradiossa. Kokonaisuus on melko kamalaa ripulia.

Terttu

16.5.2022

Täytyy miettiä onnea uudesta näkökulmasta.Hyvä teos tähän maailman tilanteeseen🤗

Marika

9.5.2022

Puhutteleva