(291)

Koodinimi Hélène

äänikirja ja e-kirja


Hurjapäisen vastarintataistelijan uskomaton elämäntarina.

Tosikertomus natseja piinanneesta naisesta, jolle Gestapo antoi nimen Valkoinen hiiri sekälupasi palkkion tämän päästä.

Vuonna 1936 australialainen toimittaja Nancy Wake tapasi Pariisissa kaksi miestä. Toisesta tuli hänen elämänsä suuri rakkaus ja toinen teki Nancystä vakoojan. Nancy näki terroria ja juutalaisvihaa työmatkallaan Wienissä, joka oli Hitlerin SA-joukkojen vallassa. Hän ei halunnut jäädä sivustakatsojaksi, vaan liittyi vastarintaliikkeeseen koodinimellä Hélène. Nokkelaälyinen ja viehättävä Nancy johti hyökkäyksiä saksalaisten asemiin, kuljetti ihmisiä turvaan ja tappoi SS-miehen paljain käsin. Sodan jälkeen hän oli yksi palkituimmista naisista toisen maailmansodan historiassa.

Ariel Lawhon on kriitikoiden ylistämä amerikkalainen bestseller-kirjailija, jonka tuotanto käsittää historiallisia teoksia. Lawhonin teoksia ovat mm. I was Anastasia Venäjän tsaarin tyttärestä ja Flight of Dreams ilmalaiva Hindenburgin viimeisestä lennosta.



4.2

291 arvosanaa

Äiti

14.2.2024

Kiinnostava kirja. Vähän liikaa romantiikkaa makuuni mutta uskomaton tarina, todellisesta sankarista, vaikka fiktion läpi kirjoitettu.

Anonyymi

8.11.2023

Todella hyvin kerrottu tarina.

Ella

1.9.2023

Uskomaton tarina hienosti kerrottuna! Yleensä luen kirjat itse, mutta tätä aloin jostain syystä kuuntelemaan äänikirjana, enkä voinut enää vaihtaa lukemiseen, koska lukija on älyttömän hyvä!