(131)

Tankkien kesä

äänikirja ja e-kirja


Vahva romaani muutamasta kuohuvasta viikosta Euroopan hulluna vuonna, valheista ja hylkäämisistä ja uudelleen viriävästä toivosta.

Elokuussa 1968 arkkitehti Juho Tiihonen palaa kotikaupunkiinsa Kuopioon, joka on muutoksen kourissa. Elementtikerrostalot kohoavat, vanhat puutalokorttelit häviävät. Niin katoavat myös kaupunkilaisten muistot, joita poliittisesti herännyt Stella Mertanen nauhureineen tallentaa. Eläkkeelle jäänyt Lassi Tuomi hoitaa pientä lapsenlastaan. Annaa masentaa siirtolapuutarhamökin jyrääminen moottoritien alle.

Mitä tapahtui keväällä 1945? Juho tajuaa, että hänelle on valehdeltu vuosikaudet. Minne lapsuudenystävä katosi? Kun maailma järkkyy, eniten kärsivät lapset.



3.8

131 arvosanaa

Pirkko

3.4.2024

Osittain pitkästyttävä. Kuopio sarja liian moni osainen, etenee hitaasti.

Kristiina

27.1.2024

Ensin piti tarkistaa, että oliko osa numeroitu väärin. Usean vuosikymmenen aikaloikka tuntui aluksi vieraalta. Henkilöhahmojen kohtalot valottuivat vähitellen. Sitten ymmärsi, että kirjan ratkaisu oli hyvin perusteltu, toimi takautuvana paremmin kuin kronologisena.

Katri

7.11.2023

Suuri yllätys ettei sarja jatkunutkaan samalla aikaväleillä kuin aiemmat osat vaan hyppäsi reilusti eteenpäin ajassa ja pikkuhiljaa avautui selville kaikkien aiempien kirjojen ihmisten kohtalot sodan lopussa ja sen jälkeen. Huikeaa miten Kähkönen on näin pystynyt tekemään rakenteellisia ja tyylillisiä kokeiluja saman sarjan sisällä kadottamatta piiruakaan siitä liikuttavuudesta ja aitoudesta, joka hänen kyvyssään ilmaista eri ikäisten ja sukupuolisten henkilöhahmojen ajatusmaailmaa.