(75)

Pimeitten vetten paholainen

äänikirja ja e-kirja


Sherlock Holmes kohtaa Pirates of the Caribbeanin pirullisen yllättävässä dekkarissa.

Vuonna 1634 valtamerilaiva Saardam lähtee matkalle Itä-Intiasta kohti Amsterdamia. Ennen lähtöä satamaan ilmestyy spitaalinen, joka varoittaa aluksen kohtaavan täydellisen turmion.

Aluksella matkaa myös tunnettu mestarietsivä Sammy Pipps, joka on kuitenkin suljettu laivan vankityrmään. Miksi, sitä kukaan ei tunnu tietävän.

Merellä selittämättömät tapahtumat alkavat seurata toisiaan: yössä loistaa outoja valoja, laivaan lastattu karja kuolee kuin salamaniskusta ja yksi matkustajista löydetään murhattuna lukitusta huoneesta. Kykeneekö Sammy Pipps ratkaisemaan mysteerin kammottavasta vankityrmästään käsin?


Lukija: Aarne Linden
Kesto:

3.9

75 arvosanaa

jaanakangosjarvi

18.12.2021

Stuart Turton ei pettänyt taaskaan! Kaksi vuotta seuraavaan kirjaan, en malta odottaa!

Elina-Irmeli

23.11.2021

Lukijalle ja suomentajalle kummallekin tähtien täysi sarja. Stuart Turton valloitti minut jo esikoisteoksellaan. Brittikirjailija haastoi nyt toistamiseen. Tässä opuksessa sekä tapahtuma-aika että -paikka ovat historiallisesta merenkulusta kiinnostuneelle täysosuma. Ihmiskuvaus on taianomaisessa miljöössä taiturimaista. Paha ihminen ei ole vain paha, vaan hän kykenee rakastamaan ja häntä voi rakastaa. Sanankäyttö on verisissä melskeissä toteavaa, kuin kronikoitsijan tasapuolista ja tarkkaa havainnoimista. Kirjailija osoittaa syvää ymmärrystä ja käyttää hienostuneita vertauskuvia. Tarina on jännittävä ja peräti inhimillinen. Suosittelen kuuntelemaan ja lukemaan rinnakkain. Kahden vuoden kuluttua Stu lupaa palata kolmannen kerran. Sitä odotan.

Laura

15.9.2021

Aivan loistava! Hyvin kirjoitettu, yllätyksellinen ja mukaansa tempaava.