(780)

Martti J. Kari: Käsikirjoitukset eivät pala

äänikirja ja e-kirja


Suureen kansansuosioon nousseen tiedustelueverstin ainutlaatuinen testamentti.

Martti J. Karin muistelmat valottavat hänen tietään Suomen sotilastiedustelun salaisimpaan ytimeen, julkisuuden valokeilaan ja alan opetuksen uranuurtajaksi aikana, jolloin Neuvostoliitto romahti, Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja Suomi liittyi Natoon.

Venäjän sodan kommentaattorina tutuksi tulleen Karin muistelmateos raottaa poikkeuksellisella tavalla verhoa suomalaisen sotilastiedustelun lähihistoriaan. Se luotaa kipeän rehellisellä tarkkanäköisyydellä suhdettamme arvaamattomaan itänaapuriin, sen kulttuuriin ja ihmisiin.

Martti J. Kari oli pääesikunnan sotilastiedustelun apulaispäällikkönä eläköitynyt eversti ja Jyväskylän yliopiston työelämäprofessori. Laura Halminen on toimittaja ja kirjailija, joka on perehtynyt tiedusteluun.


Lukija: Jussi Puhakka
Kesto:

4.5

780 arvosanaa

Mikael

5.5.2024

Loistava kirja. Sai nauraa ja herätti tunteita!

Heikki

2.5.2024

Arvostus kaikuu tuntemattomankin läpi

Tove

29.4.2024

Armeija aikaan tutustui silloiseen ylil. Kari itse oli juuri saanut kessun natsat intin loppupuolella! Lyhyesti Kari oli niitä ainoita Kaipaisia joiden mukana olisi lähtenyt sotaan ja sotimaan hänen komennuksessa! Herätti sellaista luottamusta että hänen alaisuudessa hommat toimii ja tämä mies menee itse kärjessä eikä seläntakana piileskele ja huutele suuntia!! Seurannut tiiviisti siitä asti, kun astui julkisuuteen aina viimeiseen hyppyyn asti! R.I.P Kari huippu esimerkki hyvästä sotilaasta! Kirja oli mitä paras kaikkin puolin kuten osata saattaa!