(74)

Häkkilinnut

äänikirja


Johtolanka-palkittu dekkariklassikko!

Varuskunnasta on kadonnut sekä aseita että kaksi vaaralliseksi arveltua nuorukaista. Paul-Erik Haatajan palkittu romaani näyttää, että niin poliisit kuin rikolliset ovat vain ihmisiä.

Petri ja Tomi ottavat hatkat varuskunnasta ja vievät mukanaan 12 rynnäkkökivääriä. Tarkoitus on myydä ne ja lähteä etelään elelemään leveästi. Ensin tehdään kuitenkin toinenkin keikka, jos vain kaiken järjestäneeseen Nisseen voisi luottaa.

Helsingin poliisissa tunnelma on levoton, karkurit ovat ennenkin tehneet rikoksia, eikä kukaan tunnu halukkaalta sekaantumaan tapaukseen. Samaan aikaan Komisario Tammelinsaa tutkittavakseen Tullisaaren nurmikolta löytyneen miehen kuoleman. Tämäkin rikos haluttaisiin sälyttää poikien kontolle, mutta Tammelinilla on omat epäilyksensä.

”Paul-Erik Haatajan Häkkilinnut on suomalaiseksi rikosromaaniksi kerronnallinen, tiheäkin ja ennen kaikkea omalla tavallaan hyvin jännittävä. Pisteliäs ja satiirinen ote ja huumori keventävät aidolla tavalla romaania.” HS

Paul-Erik Haataja (s. 1944) on Kiuruvedellä syntynyt valokuvaaja ja kirjailija, joka tunnetaan erityisesti Tammelin-dekkareistaan. Haatajan kirjoille on ominaista letkeä huumori, yhteiskunnallinen ote ja henkilöhahmot, jotka edustavat tavallisia ihmisiä inhimillisine heikkouksineen.


Lukija: Jussi Puhakka
Kesto:

3.7

74 arvosanaa

mikko

11.5.2024

🙏👍👌💪👏🤠🌹