(110)

Elämäni Kolumbia

äänikirja ja e-kirja


Millaista on elää sisällissodan repimässä maassa suomalaisena naisena?

Kolumbia oli Anni Valtosen toinen kotimaa kahden vuosikymmenen ajan. Hänestä tuli miniä, joka ihmetteli miksi pikkuhousut piti pestä muusta pyykistä erillään, mikä saa ihmiset uskomaan ihmeisiin ja miten kasvattaa poikia machokulttuurin keskellä.

Valtonen kuvaa maan levotonta lähihistoriaa ja kulttuurista muutosta tarkkanäköisesti ja eläytyvästi. Elämäni Kolumbia on kirja erilaisten maailmojen rinnakkaisesta läsnäolosta ja yhteensovittamisesta ja niiden keskellä kasvamisesta.


Lukija: Karoliina Kudjoi
Kesto:

3.6

110 arvosanaa

Tuula

12.1.2021

Kirja toi uusia mielenkiintoisia näkökulmia, mukavia muistoja ja kaipuuta Kolumbiaan. Monet asiat olivat tuttuja, mutta Anni Valtonen toi ne aivan uudella tavalla esiin. Suosittelen kirjaa kaikille, joilla on jokin yhteys Kolumbiaan tai joka on kiinnostunut latinokulttuurista. Yhden toiveen esittäisin. Lukijan olisi hyvä osata espanjaa, jotta niin runot kuin muutkin espanjankieliset sanat tulisi lausuttua oikein.

Kirsi

21.7.2020

Todella mielenkiintoinen kuvaus elämästä Kolumbiassa suomalaisena naisena. Kirjan myötä tuli sellainen olo, kuin olisin itsekin melkein käynyt Kolumbiassa. Hyviä huomioita ja selvennyksiä lattarikulttuurista sekä myös suomalaisuudesta lattarinäkökulmasta katsottuna.