(9)

Ötökkämaan tarinat

äänikirja ja e-kirja


Varvikossa kuhisee!

Ville Hytösen kolmas lastenkirja kokoaa samoihin kansiin niin runoja kuin tarinoitakin. Tervetuloa metsäisten kumpujen ja löyhtäisten rapakuoppien maailmaan, Ötökkämaan ihanaan kauneuteen!

Ötököiden oma Lönnrot, Herra Pöntinen, raottaa meille monenkirjavista öttiäisistä ja ikiaikaisista perinteistä rikkaan Ötökkämaan salaisuuksien verhoa – toiveenaan kenties että voisimme oppia jotain. Ötökkämaan asukit ovat kertakaikkisen aseistariisuvia, kuten suuren luokan maailmantuskaa poteva Ippu Pötökkä, leipuri Jäärä, joka jääräpäisesti aina karjuu nimensä, sekä kuonaiset kaverukset Läntti ja Likakasa, jotka haisevat todella pahalta mutta ymmärtävät silti, mikä elämässä on tärkeintä. Valloittavan satukokoelman tunnelmat vaihtelevat räyhäkkäästä lyyriseen, ja mehevän kuvaileva kieli riemastuttaa niin pientä kuin isoakin lukijaa. Ötökkämaan salaviisaat, sydäntä lämmittävät tarinat on tulkinnut herkulliseen visuaaliseen muotoon kuvittaja Virpi Penna.

Ville Hytönen on perustamansa Kustannusosakeyhtiö Savukeitaan kirjallinen johtaja ja kirja-alan moniottelija. Hänen tuotantoonsa kuuluu paitsi runoja myös aforismeja, keittokirja sekä kolme lastenkirjaa, joista Matti Pikkujämsän kuvittama Hipinäaasi apinahiisi valittiin 2013 Finlandia Junior -ehdokkaaksi. Turussa ja Tampereella aiemmin vaikuttanut Hytönen asuu nykyään Tallinnassa.

Virpi Penna on lahtelainen kuvittaja ja graafikko, jonka kuvat hehkuvat värien iloa ja sadun lumousta. Hän on kuvittanut mm. Mysi Lahtisen, Eppu Nuotion, Heikki Niskan, Maria Vuorion ja Timo Parvelan kirjoja. Pennan viimeisin oma kuvakirja, Kärpänen ja Tie, ilmestyi 2011.


Lukija: Eero Ritala
Kesto: