(116)

Äkkijyrkkä: Jumala ja erotiikka

äänikirja ja e-kirja


lman aitauksia ja karsinoita.

Miina Äkkijyrkän elämä alkoi hurjana ja on jatkunut sellaisena jo seitsemänkymmentä vuotta.

”Nelivuotiaana löin kirveen sonnin otsaan niin että se jäi siihen kiinni, muttei siinä mitään tapahtunut. sonnin aivot ovat hyvässä tallessa siinä sementtikotelossa eli tuli vain sellainen pieni pintanaarmu.”

Äkkijyrkän tietä eivät ole katkaisseet mielisairaalareissut, itsemurha-ajatukset tai rankat yhteenotot poliisin kanssa. Luovuuskin on jatkunut lähes katkeamattomana: ainutlaatuisia nautaveistoksia ja -maalauksia syntyy edelleen. Tunnetuin Äkkijyrkkä lienee auton peltiosista tekemistään nautapatsaista. Hänet tunnetaan myös itäsuomalaisen nautakarjan eli kyyttöjen pelastajana.

Savolaiseen körttiperheeseen syntynyt Äkkijyrkkä teki myös kolme lasta kolmen eri miehen kanssa. Miehet ja uskonto ovatkin liittyneet hänen elämäänsä läpi vuosikymmenten. Erotiikka ja hengellisyys seuraavat Äkkijyrkkää, ja hän niitä.

Lamppu Laamanen on tietokirjailija, jolta ilmestyi viime vuonna (-18) kaksikin kirjaa: Roudarit - Vastuun ja kamojen kantoa jo vuodesta 1965 sekä Andy - Rock'n'roll Star.


Lukija: Sari Haapamäki
Kesto:

3.8

116 arvosanaa

Satu

14.12.2023

värikkään persoonan värikästä elämää.

Terhi

19.6.2023

Tämä on mielestäni tärkeä taiteilijan ja suomenkarjan puheenvuoro. Tsemiä Miina ja kiitos.

Jossu23

18.6.2023

Hyvin asioita ja tapahtumia kuvaileva kirja ja lukija eläytyi niin hyvin tekstiin, että kirjan kuunteleminen äänikirjana oli elämys. Itselläni on tämä kirja. Tykkäsin ja suosittelen lukemaan sellainenkin, joka taiteesta ei niin ole aiemmin kiinnostunut. Tämä saa ymmärtämään taiteilijan syvimpiä tuntoja ja herkkyyttä ja kunnioittamaan sitä.