(90)

Ylegate

äänikirja ja e-kirja


Varoituksia, vaatimuksia, vaientamista ja vaikenemista

Johtavien poliitikkojen suojelua

Yleisradiossa vuosia velloneet ongelmat räjähtivät julkisuuteen viime talvena, kun Terrafame-uutisesta suuttunut pääministeri pommitti toimittajia sähköposteillaan. Kohutun uutisen tekijät kertovat nyt, mitä Yle-kriisin aikana tapahtui.

Vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen johtaa itsevaltiaasti tuhannen työntekijän mediajättiläistä. Harmittomia uutisia saa tehdä vapaasti, mutta yhteiskunnallisiin vaikuttajiin kohdistuvaa kriittistä uutisointia hän rajoittaa kovaotteisesti. Talvella totuus Jääskeläisen valtakunnasta alkoi paljastua pala palalta.


Lukija: Juhani Rajalin
Kesto:

4.2

90 arvosanaa

Salla

4.6.2023

Mielenkiintoinen. Vahvisti käsitystä YLEn toiminnasta. On ollut jo hyvin nähtävissä että tietyistä aiheista vaietaan ja sananvapautta rajoitetaan.

Jaakko

11.5.2023

Ikävää kun ei saa julkaista vetäviä skuuppeja ja klikkiotsikot menevät sivu suun. Turhaa sensuuria, mutta ei noiden toimittajienkaan vaikuttimet niin yleviä ole, vaikka sananvapaudesta kirkkain silmin puhuvat.

Tomi

31.1.2023

Erinomainen ja kiinnostava julkaisu. Selkeä kuten ammattitaitoisilta journalisteilta voi odottaakin. Nykyään YLEn päätoimittaja Jääskeläinen onkin sitten keskustapuolueen palkkiovirassa, laittoman rekrytointi prosessin päätteeksi. Kun tahraat kilpesi Kepun puolesta, se palkitaan. Kirja kertoo taustat, miten tähän päädyttiin.