(21)

Yhteisöohjautuvuus : Yhdessäohjautuva tiimi

äänikirja ja e-kirja


Voit tehdä ilmaiset testit osoitteessa www.yhteisoohjautuvuus.fi

Ryhmän pitäisi työskennellä tiiminä, mutta yksi tiimin jäsen ei ilmaannu palavereihin, toinen hoitaa kaikkien työt eikä tiimissä uskalleta antaa kenellekään kriittistä palautetta. Tavallisesti näitä ongelmia ratkoo esihenkilö. Entä jos tiimi työskentelee itseohjautuvasti, ilman esihenkilöä?

Itseohjautuva eli oikeammin yhdessäojautuvassa tiimissä työskentely haastaa sen jäsenet kasvamaan ihmisinä sekä ottamaan vastuun koko ryhmästä. Avainsanana on kommunikaatio.

Tämä kirja esittelee yhdessäohjautuvan tiimin mallin, jonka avulla tiimi voi askel askeleelta opetella työskentelyä ilman esihenkilöä sekä kehittää tiimin aiempia työskentelytapoja.

“Mallin avulla aloimme ymmärtää, mistä tiimityössä on oikeasti kyse. Meiltä puuttui useita perusasioita, ja sen takia emme saaneet yhteistyötä toimimaan luonnollisesti tehtävien ympärillä. Keskittymällä oikeisiin asioihin korjasimme tiimin sisäisen kommunikoinnin ja voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin.”

- Startup-yrityksen henkilöstö

Lisätietoja www.yhdessaohjautuvatiimi.fi


Lukija: Karl-Magnus Spiik
Kesto:

2.7

21 arvosanaa

Maria

27.10.2022

Lukija oli unettava ja todella hiljainen, ääntä ei tuntunut saavan tarpeeksi kovalle. Ihan hyvää perusasiaa kuitenkin sisälsi.