(440)

Yökoulu ja riivattu ruokala

äänikirja ja e-kirja


Yhtäkkiä kaikki on oudosti ja päälaellaan Yökoulun ruokalassa.

Oppilaat ovat ihmeissään, kun itkevät nakit ovat muuttuneet nauraviksi, hapankaali on hyväntuulinen, käärmetorttu tylsä ja kinkkukiusaaja kiltti. Ruokaa ei saa enää jättää, kun ennen oli pakko. Koulun entinen oppilas Jätekasa on toiminut ruokalan biojäteastiana, mutta nyt sille ei liikene mitään. Lisäksi ruoasta pitää kiittää.

Turhautunut Jätekasa jupisee ja pulppuaa vaarallisen oloisesti. Zombipoika Paavo ja vampyyrityttö Martta yrittävät varoittavat rehtoria, joka ei ymmärrä tilanteen vakavuutta. Mistä oikein on kyse? Miksi ruokala on kuin riivattu? Ja kenen käskystä säännöt ovat muuttuneet takaperoisiksi? Toinen vanha oppilas, Munapeppi yrittää soluttautua keittiöön esittäen kananmunaa. Jätekasa paisuu paisumistaan, kohta se räjähtää ja täyttää koko ruokalan, pahimmillaan koko kaupungin -- mikä pysäyttäisi lähestyvän katastrofin?

Yökoulu on sopivan jännittävä ja hirmuisen hauska sarja, joka helppolukuisena sopii kaikille alakoululaisille.

Rakastettu humoristi Paula Noronen tunnetaan monien TV-ohjelmien lisäksi hulvattomista lastenkirjoistaan ja aikuisille suunnatusta Tarja Kulhosta. Hänen Supermarsunsa on valloittanut myös valkokankaat ja teatterilavat.

Kati Närhi on arvostettu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, jonka tyyli luo ihanan kammottavan tunnelman Yökoulu-kirjojen sivuille.



4.5

440 arvosanaa

Lauri

21.3.2024

abcdefghijklmnopqrstuwxyzoäö

Hemuli😴🥲

6.1.2024

ihan ok

Lotte

25.10.2023

🥑👌