(9322)

Wanted Janne "Nacci" Tranberg: Suomen etsityimmän rikollisen tarina

äänikirja ja e-kirja


"On jengipomoja ja kuolleita jengipomoja. Ei ex-jengipomoja."

Vuonna 2010 Interpol nimesi Cannonball-jengin johtajan Janne ”Nacci” Tranbergin, 43, etsintäkuulutettujen listalleen. Ennen kuin Tranbergille luettiin vuosien vankeustuomio useista talousrikoksista, hän pakeni maasta eikä häntä ole saatu vieläkään kiinni. Osa kirjasta on kirjoitettu pakomatkalla ulkomailla.

Nacci erotettiin johtamastaan liivijengistä vuosi sitten. Sitä ennen hän oli näköalapaikalla rikolliseksi määritellyssä kerhossa lähes kaksikymmentä vuotta.

Wanted kertoo kuinka nuori mies Helsingin Oulunkylästä astuu ensimmäisen kerran vankilaan. Nakkikioskiriidan jälkeen hän oli ajanut annoksiaan jonottavien riitakumppaniensa päälle. Tuomio ensikertalaiselle oli 12 vuotta vankeutta viidestä tapon yrityksestä.

Vankilassa Nacci päätyi Cannonballiin, josta tuli keskeinen osa hänen elämäänsä. Kirja ei kaunistele jengielämää vaan kertoo suoraan myös sen pimeästä puolesta: kokaiinia ja amfetamiinia kiskottiin kaksin käsin, kavereita kuoli viereltä - yksi heistä ampui itsensä Naccilta lainaamallaan pistoolilla. Kerho ajoi kaiken, jopa perhe-elämän, ohi.

Nacci Tranberg kertoo tekemistään rikoksista, lusituista tuomioista Suomessa ja muualla sekä paostaan ja etsintäkuulutetun elämästään ulkomailla.

Kirjan on toimittanut MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen.


Lukija: Jukka Pitkänen
Kesto:

4.1

9322 arvosanaa

Jussi

23.2.2024

Typerä,leuhka ja paska päähenkilö

Pökö

22.2.2024

ihan jeppis ja hauskakin 👍

Jarno

21.2.2024

juu