(252)

Väkivaltatoimisto Sofiankatu 4a

äänikirja


Kun Ilpo Keiski valmistui kesällä 1975 Tampereen poliisikokelaskurssilta, hän ei arvannut päätyvänsä töihin Helsingin väkivaltayksikköön vielä samana kesänä. Vasta parikymppinen Keiski laitettiin saman tien kunnolla töihin – heti ensimmäisinä työpäivinään Keiski joutui tekemisiin niin kuoleman kuin ruumiinavaustenkin kanssa. Mukana opettamassa oli ylikonstaapeli Laitinen, joka opetti Keiskiä tutkimaan vainajia ja tunnistamaan mahdollisia väkivallanmerkkejä.

"Väkivaltatoimisto Sofiankatu 4a" on Keiskin jännittävä muistelmateos niiltä vuosilta, joina hän työskenteli Helsingin väkivaltayksikössä. Samalla kirja on myös kiinnostava läpileikkaus poliisin työhön ja siihen, miten ammatti on muuttunut vuosien varrella.

Millaista oli olla poliisi 1970-luvun Helsingissä? Entä 1990-luvulla Kymenlaaksossa? Poliisi Ilpo Keiskin muistelmat ovat mielenkiintoista luettavaa jokaiselle true crimesta kiinnostuneelle!

Ilpo Keiski on entinen poliisi, joka työskenteli Helsingn poliisissa viisitoista vuotta. Poliisin väkivaltayksikössä hän aloitti vuonna 1975.


Lukija: Panu Vauhkonen
Kesto:

3.5

252 arvosanaa

Jouko

5.2.2024

Mielenkiintoista kerrontaa, tässä poliisi kertoo normaalia enemmän rutiineista, työtiloista, välineistä, henkilösuhteistakin. Vähemmän on raflaavaa keikkaa tarjolla, mutta niistä kerrotaan muissa vastaavissa kirjoissa. Jonkun mielestä tylsää, mutta poliisin työtä itse seuraavana minä tästä pidin, vaihtelua. Kirjailija vähän vanhempaa väkeä, mikä kirjassa näkyy, hyvässä -ja pahassakin. Ajan kuvaa kuitenkin.

Tanja

3.2.2024

Omakehu haisee välillä pahasti ja sen avulla muiden vähättely, mutta paikoin mielenkiintoista kuunneltavaa!

Ruusu

28.4.2022

Kirjoittajan vanha ikä näkyy kirjan asenteissa ja kirjailijan mielipiteissä