(594)

Viron mafia

äänikirja ja e-kirja


Antto Terras kertoo eteläisen naapurimme Viron järjestäytyneen rikollisuuden koko tarinan, alkulaukauksista loppuräjähdykseen.

Viron rikollisuuden kultakausi kesti toistakymmentä vuotta. Kaikelle toiminnalle löytyi omat ammattitaitoiset operaattorinsa. Suomalaisten kuppaaminen, kiinteistökeplottelu, paritustoiminta, suomalaisten kuppaaminen, suojelun tarjoaminen, huume- ja alkoholikauppa, taksibisnes – ansaitsemiskeinot hiottiin vuosien saatossa toiminnaltaan täydellisiksi.

Vapautuneessa Virossa kukoisti niin kauppa kuin laittomuus. Virkamiestä ja mafiamiestä ei pystynyt läheskään aina erottamaan. Rahalla sai paljon, ja lahjuksilla loput.

Viro oli sijaintinsa vuoksi haluttu toimintaympäristö, ja paikallisten kriminaalien rinnalla ahkeroivat slaavit ja lähes kaikki Kaukasuksen kansat. Pienessä maassa reviirejä oli helppo jakaa ja valvoa.

Moni menneen maailman metallikuningatar tai torijumala on tänään haudassa tai eläkkeellä, mutta muutamasta on jalostunut kunniallinen liiketoimintahenkilö, ja toiset ovat loikanneet politiikkaan.


Lukija: Aku Laitinen
Kesto:

3.9

594 arvosanaa

Pekka

30.3.2024

Fiksu mies tämä herra Terras.

Jarmo

16.2.2024

no niin

Anonyymi

8.2.2024

Kiinnostavasti ja hauskasti kirjoitettu teos Viron historiasta!