(9)

Viimeinen siirto: Suomalainen ympäristöliike nyt eli kuinka mahdoton tehdään

äänikirja ja e-kirja


Aikaa ei ole hukattavaksi hetkeäkään. Hiilidioksidimäärä, jonka voimme ilmakehään vielä nykymenolla päästää, on käytetty noin seitsemässä vuodessa. Muuten tavoite ilmaston lämpenemisen rajoittamisesta 1,5 asteeseen ei onnistu.

Viimeinen siirto kertoo, mikä on suomalaisen ympäristöliikkeen tila juuri nyt. Mitkä ovat monenkirjavan liikkeen yhteiset tavoitteet ja keskeiset ristiriidat? Miten tavoitteista tärkeimpään eli ilmastokriisin ja elonkirjon pienemisen ehkäisemiseen voidaan päästä? Suunnataanko katse poliitikoihin, kansalaisjärjestöihin, lakkoileviin koululaisiin vai suurimpiin saastuttajiin?

Viimeinen siirto innostaa, provosoi, valistaa, saarnaa ja kannustaa - se herättelee meitä kaikkia toimintaan. Kirjan tavoitteena on tehdä tyhjäksi kaikki tekosyyt, joita keksimme oikeuttaaksemme sivustaseuraamisen.

Teemu Vaarakallio on vapaa kirjoittaja ja aktivisti, joka kirjoittaa ja toimii suoraan erityisesti ihmisoikeuksien ja ympäristöoikeudenmukaisuuden puolesta. Kirjassa ovat mukana Leo Stranius, Sini Harkki, Teppo Eskelinen, Sanna Ryynänen, Maija Li Raudaskoski, Tuulia Reponen, Sonja Nielsen, Eleonoora Karttunen, Amos Wallgren ja Toni Ruuska.


Lukija: Teemu Vaarakallio
Kesto: