(114)

Viimeinen bussi Woodstockiin

äänikirja


Komisario Morsen tutkimusten avausosa!

Nainen löydetään tapettuna pubin takapihalta. Viimeksi hänet on nähty liftaamassa Woodstockiin ja nousemassa punaiseen autoon.

Jutun saa hoitaakseen komisario Morse. Vihjeet johdattavat hänet asuntolaan, jonka asukkaat näyttävät tietävän enemmän kuin paljastavat. Morsen intohimosta sanaristikoihin ja kryptoihin on hyötyä arvoituksen ratkaisemisessa. Rikospaikalla Morse tapaa nuoren ylikonstaapelin, joka tekee vaikutuksen rehellisyydellään ja suorasukaisuudellaan. Lewis pääsee mukaan murhatutkimukseen – ja niin rikoskirjallisuuden rakastetuimpiin kuuluva parivaljakko on muodostunut.

Teos julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1975.


Lukija: Martti Ranin
Kesto:

3.5

114 arvosanaa

Anonyymi

7.10.2023

Legendaarisen sarjan alku.

Rauni

7.1.2023

Televisiosarjan sivistyneellä komisariolla ei ole mitään yhteistä kirjan Morsen kanssa. Toisaalta kaikessa naisia halveksivassa ja raiskauksia puolustelevissa asenteissaan se kuvaa puistattavan hyvin ilmestymisaikansa maailmaa noin puoli vuosisataa sitten. Asenteet naisten seksuaalisuutta kohtaan ovat todentotta tervehtyneet paljon!

Jaana

20.12.2022

Morse ja Lewis ovat hyviä henkilöhahmoja ja tarinakin olisi ollut parempi, jos suomennos ei olisi ollut kääntäjällä oikolukematta tehty. Teksti vilisi omituisia käännöksiä, jotka eivät olleet suomea.