(173)

Viiltoja

äänikirja ja e-kirja


Komisario Vera Stanhope joutuu selvittämään naapurin nuoren Joanna-rouvan katoamista. Hyvin nopeasti käy ilmi, että Joanna on ilmoittautunut miehensä tietämättä eräälle kirjoittajakurssille. Paljon vaikeampi on sen sijaan selvittää sitä, miksi kurssin vieraileva ohjaaja, kirjallisuusguru Tony Ferdinand on murhattu - ja Joanna tavattu veitsi kädessään.

Vera kokee murhatutkimuksen kiusallisemmaksi kuin ehkä koskaan aiemmin. Tilanne mutkistuu entisestään, kun myös keskuksen johtaja Miranda Barton murhataan. Kuulustelujen rajautuessa pieneen joukkoon keskuksen tunnelma muuttuu suorastaan klaustrofobiseksi. Murhaaja tuntuu leikkivän rikostarinoilla ja käyttävän niitä vinoutuneella tavalla hyväkseen. Kun kurssilaiset kokoontuvat antologiansa julkistustilaisuuteen, lukija saa vielä kerran pidättää hengitystään aina juhlien dramaattiseen loppuun saakka.


Lukija: Outi Vuoriranta
Kesto:

3.7

173 arvosanaa

Anneli

26.6.2023

Käsittämätöntä, että kirjan esittelytekstissä paljastetaan, kuka murhataan siinä vaiheessa, kun kirja on jo yli puolivälissä. Tämä oli tarpeeton ja typerä spoileri ja vei kuulijalta osan kirjan nautinnosta. Itse kirja on taattua Ann Cleevesiä, taiten rakennettu dekkari, joka pitää otteessaan. Vaikka pidin kovasti tv-sarjastakin, Vera Stanhopen hahmo rakentuu kirjoissa paljon mielenkiintoisemmaksi ja koskettavammaksi. Hänen kärttyisen sydämellinen persoonansa selittyy nyt aivan eri tavalla ja tekee hänestä entistä mielenkiintoisemman päähenkilön.