(9)

Vauvaskainen

äänikirja ja e-kirja


Mistä vauvat tulevat?

Hengästyttävä jännityskertomus perheenlisäyksestä paljastaa kaiken, mitä olet aina halunnut tietää vauvojen syntymästä. (Faktat kannattaa tarkistaa kuitenkin jostain muualta.) Kirja on koko perheen vauvakirja, jonka ällistyttävät käänteet ja värikkäät kuvitukset puhuttelevat kaikkia 3-103-vuotiaita.

Tuleva äiti ja tuleva isä istuvat iltateen äärellä, kun äidin suusta yllättäen lennähtää käki. Äidin biologinen kello se siinä vain pärähtää - on aika hankkia vauva! Tuleva isä lähtee siltä istumalta markettiin, sillä nyt tarvitaan pullapitsataikinaa. Tuleva äiti haukkaa sen suuhunsa, ja tuota pikaa hänen vatsassaan alkaa kasvaa Vauvaskainen. Näin käynnistyy huumorin ja rintamaitoroiskeiden värittämä kertomus siitä, kuinka lapset tähän maailmaan tulevat.

Jani Nieminen on Helsinkiin asettunut kirjailija, kirjastopedagogi ja kahden pienen lapsen isä. Hänet tunnetaan taitavasti arkea oivaltavasta, rennosta ja absurdin humoristisesta ilmaisusta, joka koskettaa ja ilahduttaa lukijaa monella tapaa. Vauvaskainen on lyriikan Paasilinnaksikin tituleeratun Niemisen ensimmäinen lastenkirja. Tuomas Kärkkäinen on helsinkiläinen kuvittaja ja visuaalinen muotoilija, jonka kuvitusten huumori, yllättävyys ja voimakkaat värit ilmentävät Vauvaskaisen maailmaa täydellisesti. Hänen oma esikoislastenkirjansa Suomen ämminkäiset värikuvina julkaistiin keväällä 2021 (S&S).


Lukija: Eero Ritala
Kesto: