(392)

Varjo ja riipus

äänikirja ja e-kirja


Alina Starkov on teini-ikäinen orpotyttö ja rivisotilas, joka tietää ettei välttämättä selviä hengissä ensimmäisestä vaelluksestaan Sysikuilun halki. Sysikuilu on yliluonnollisen pimeä ja synkkä alue, joka kuhisee ihmislihaa syöviä hirviöitä. Se katkaisee ravkalaisten pääsyn merelle, ja retkikunnat ylittävät alueen säännöllisesti kuljettaakseen meritse tulevia tarvikkeita. Kun Alinan rykmentti joutuu raivoisan hyökkäyksen kohteeksi, hänen uinuneet voimansa heräävät eloon.

Tieto Alinan poikkeuksellisesta kyvystä leviää ja hänet pestataan grishojen eliittisotajoukkoihin. Joukkojen pahamaineinen mutta lumoava johtaja Varjo uskoo, että Alinan voima riittää tuhoamaan Sysikuilun ja yhdistämään sodan rikki repimän valtakunnan, mutta vain Alina pystyy hallitsemaan kesyttämätöntä kykyään. Kun menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua, Alina ymmärtää, että ne voivat tuhota paitsi hänen kotimaansa myös kaiken mitä hän rakastaa.

Leigh Bardugo on yhdysvaltalainen nuortenkirjailija, jonka teoksia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Grishaversumi-trilogiaan perustuva Netflix-sarja alkaa pyöriä tänä vuonna. Jerusalemissa syntynyt kirjailija asuu Los Angelesissa Kaliforniassa.



4.0

392 arvosanaa

Elina

23.8.2022

Todella nautittava ja mukaansa tempaava.

Emmi

17.8.2022

Enpä oikein tiedä tästä. Periaatteessa kirja on ihan ok, sellaista nuorten fantasiaa jossa on yritetty ajatella taikuutta uudelleen mutta siinä ei oikein onnistuta. Hahmot olivat vähän pinnallisia ja tapahtumat ennalta-arvattavia. Mal on aivan älytön kiukutteleva mieslapsi, ja Varjo samaten. Kaiken kukkuraksi miljöön kuvauksessa oli aivan ihmeellisiä, virheellisiä viittauksia venäläiseen ja ylipäätään slaavilaiseen kulttuuriin. Miksi Alinan nimi on Starkov eikä Starkova, ja toisaalta herra Morozova ei ole Morozov? Tällaisista toistuvista pikku ärsytyksistä kasaantui aikamoinen läjä loppuun mennessä, enkä sen takia aio lukea seuraavia osia.

Iris

10.7.2022

Tosi hyvä, hahmot ja maailma on tosi hyvät ja hyvin keksitty. Ei ole suoraan kuin jostain toisesta kirjasta!