(385)

Vankilaromaani

äänikirja ja e-kirja


Kasperi Strömin veli murhataan epäselvissä olosuhteissa. Henkirikos sysää liikkeelle tapahtumien ketjun, ja Kasperi tuomitaan murhasta elinkautiseen vankeuteen. Tästä alkaa 14 vuoden matka suomalaisen vankeinhoidon syleilyssä.

Kaikki veljen kuolemassa ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää. Pian Kasperi huomaa joutuneensa keskelle alamaailman juonitteluja, mutta hänelle on varattu vain pelinappulan rooli. Ystävien petos suistaa Kasperin itsetuhon partaalle. Sieltä hänet nostaa ylös kostonhalu ja kohtalotoverit. Jengipomo Viktor Rusi on valmis maksamaan Kasperin kavereista tapporahaa. Kasperi ja hänen vankikaverinsa Lotto, Pauli Nikander ja Antti Kuhalampi kutovat Rusille sellaisen verkon, josta edes Suomen pelätyin jengipomo ei selviä. Mitä muurien sisällä todella tapahtuu? Kehen Kasperi voi luottaa? Kuka pitää langat käsissään? Kaiken koruttomuuden keskeltä Kasperi löytää myös ystävyyttä, armoa ja rakkautta.

Petri Nurmen esikoisteos on kesytön, mosaiikkimainen rikosromaani yhteiskunnan marginaalissa elävistä ihmisistä ja heidän kohtaloistaan. Polveileva kertomus leviää neljälle mantereelle ja kuuteen maahan. Ääneen pääsevät sekä vangit että vankilan henkilökunta.

Kaikki katsovat maailmaa kaltereiden läpi.

Rikosseuraamuslaitoksen työsuojelupäällikkö Petri Nurmi on tehnyt pitkän uran vankilamaailmassa. Nurmi on työskennellyt Keravan nuorisovankilan opinto-ohjaajana, Suomenlinnan vankilan rikosseuraamusesimiehenä ja vankeinhoidon tarkastajana.


Lukija: Pertti Huuskonen
Kesto:

4.1

385 arvosanaa

Eetu

27.3.2024

Liikaa vertauskuvia sekä teennäisiä letkautuksia.

Laura

20.3.2024

sehän oli hyvä pätkä

Päivi

8.11.2023

.