(394)

Valinta

äänikirja ja e-kirja


Väkevä romaanisarjan aloitus naisten sodasta.

Historiallinen romaani lotaksi lähtevästä Raakelista. Ujo tyttö uhmaa perhettään ja naiseuden tiukkoja rajoja osallistumalla lottana jatkosotaan 1941.

Kun tuore ylioppilas Raakel Suviranta pukee ylleen lottapuvun, äiti Greta saa migreenin. Raakelille sota on pääsylippu pois kodin ahdistavasta ilmapiiristä, hän haluaa todistaa pärjäävänsä Siellä Jossakin. Mitä pidemmälle sota etenee, sitä rujommilta sen kasvot alkavat näyttää, samoin ystävyys, ihastus ja oma uusi vapaus.

Esikoiskirjailija Silja-Elisa Laitosen uusi Suviranta-sarja näyttää sodassa aktiivisen naisen ja osoittaa, miten eri tavoin samalla puolella taistelleita naisia ja miehiä on kohdeltu. Miehet ovat jo saaneet kertoa, nyt on Raakelin vuoro.

Hän haluaa kaivautua ylös Korkeavuorenkadun samettisohvan poterosta ja lähteä sinne missä soditaan rauhasta, itsenäisyydestä, jostain tärkeästä! Ei hän nyt halua puhua opiskelusta tai sulhasista, mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa!

Silja-Elisa Laitonen (s. 1988) on käsikirjoittajaksi valmistuva, Helsingissä poliisina työskennellyt esikoiskirjailija. Laitonen on aiemmin tehnyt sisällissodan naisista kertovan dokumentin Susinartut ja Lahtarin morsiamet (2018) sekä ideoinut 2021 pidettävän Neito-lyhytelokuvafestivaalin. Vapaa-aikanaan hän kuuntelee raskasta musiikkia ja harjoittaa sen soitantaa.


Lukija: Katja Aakkula
Kesto:

4.0

394 arvosanaa

Murr

3.3.2024

tykkäsin

Anonyymi

20.12.2023

ei ollut minun makuuni

Päivi

26.11.2023

hyvä, hieman erikoinen